Wijnaldum maakt feest Liverpool compleet tegen Arsenal

Reacties

Liverpool heeft ten koste van Arsenal een plek in de topvier in de Premier League ingenomen. Mede dankzij Georginio Wijnaldum werd de concurrent uit Londen op Anfield met 3-1 verslagen.

Wijnaldum maakt feest Liverpool compleet tegen Arsenal

Wat van Arsène Wenger de werkelijke gedachte was achter het besluit om Alexis Sánchez te passeren voor de topper blijft vermoedelijk eeuwig een raadsel. De afwezigheid van de Chileense sterspeler, tot Liverpool-uit dit seizoen goed voor zeventien goals en negen assists in de Premier League, was op Anfield het onderwerp van gesprek voor de aftrap. De elf die Wenger wel had opgesteld, slaagden er allerminst in het gelijk van hun manager te bewijzen. Liverpool was voor rust heer en meester in eigen huis. De ploeg van Jürgen Klopp legde het tempo zoals gebruikelijk in rechtstreekse confrontaties met concurrenten verschroeiend hoog en de Londenaren hadden geen antwoord.

Dat er geen houden aan was, ondervond Petr Cech in de negende minuut al. Het al dan niet bewuste overstapje van Philippe Coutinho bij de voorzet van Sadio Mané was sierlijk en effectief tegelijk, net als de afwerking van Roberto Firmino. De spits schoot van dichtbij hoog en hard raak in de korte hoek.

Tijd om te bekomen van de schrik had Arsenal amper. Liverpool dicteerde en maakte het de bezoekers vaak lastig, meestal met Coutinho in een hoofdrol. Het waren echter zijn collega-aanvallers die vlak voor rust het werk deden bij de 2-0. Na goed doordringen van Wijnaldum had Firmino oog voor Mané. De rechtsbuiten had dusdanig veel vrijheid dat het haast leek alsof hij vergeten was door de Arsenal-defensie. Mané presenteerde door laag raak te knallen de rekening voor het defensieve geschutter.

Weer kwam het Liverpool van Jürgen Klopp sterk voor de dag tegen een concurrent. Van de ploegen in de topzes is Liverpool in de Premier League de topclub met de beste balans als het gaat om duels met concurrenten.
Weer kwam het Liverpool van Jürgen Klopp sterk voor de dag tegen een concurrent. Van de ploegen in de topzes is Liverpool in de Premier League de topclub met de beste balans als het gaat om duels met concurrenten.

Gedreven door de alarmerende tussenstand en het net zo verontrustende spelbeeld deed Wenger direct na rust alsnog een beroep op Sánchez. Enkele minuten later was er al bijna de aansluitingstreffer, toen Liverpool-doelman Simon Mignolet met behulp van de lat voorkwam dat Olivier Giroud scoorde. Het was een voorbode voor wat komen ging. Sánchez zette in de 57ste minuut Danny Welbeck met een steekpass vrij voor de keeper en de spits bracht de spanning terug door Mignolet te kloppen.

In het vervolg ging het op en neer. Wenger probeerde een gelijkmaker te forceren door Theo Walcott en Lucas Pérez binnen de lijnen te brengen voor Welbeck en Giroud. Het gewenste resultaat bleef uit voor de Fransman, die het zonder de zieke Mesut Özil moest doen. Naarmate de tijd vorderde zakte Liverpool terug en ging het steeds meer op de counter loeren, met als doel de genadeklap uit te delen.

Dat gebeurde via Wijnaldum, die in de extra tijd uit een counter voor de 3-1 zorgde door raak te schieten op aangeven van Divock Origi. Het was het slotakkoord. Door de zege doen The Reds geweldige zaken in de strijd om een Champions League-ticket. Liverpool is The Gunners voorbij en staat nu derde in de Premier League. Arsenal zakt naar plek vijf en voelt de hete adem van Manchester United in de nek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.