Klopp: 'Ik ben geen clown, al denken mensen dat wel'

Reacties

Arsène Wenger en Jürgen Klopp kunnen elkaar zaterdag onder hoogspanning de hand schudden. De manager van Arsenal en zijn collega van Liverpool staan onder druk en kunnen zich een nederlaag niet permitteren.

Klopp: 'Ik ben geen clown, al denken mensen dat wel'

Liverpool put in aanloop naar de wedstrijd tegen Arsenal hoop uit de eerdere resultaten tegen concurrenten uit de topzes. In de onderlinge wedstrijden behaalde de ploeg van manager Klopp de meeste punten. Zo wonnen The Reds vorige maand nog van Tottenham Hotspur. Dat Liverpool toch is weggezakt naar de vijfde plaats, geeft de zwakte van de ploeg aan. De overwinning op Spurs is in de competitie de enige driepunter van 2017, dat vooral gekenmerkt wordt door puntenverlies tegen lagere ploegen zoals de nederlaag bij Leicester van afgelopen maandag (3-1). Het heeft de stemming bij Klopp geen goed gedaan.

'Ik ben niet iemand die altijd gek lacht. Dat is niet mijn werk. Ik ben een normaal persoon en geen clown, ook al denken mensen dat wel', vertelt Klopp op de website van zijn club. De manager denkt met weemoed terug aan de seizoenstart, die voorspoedig verliep nadat de openingswedstrijd tegen Arsenal werd gewonnen (3-4). In de winter kwam Liverpool echter in een vrije val terecht en daar lijdt het humeur van Klopp  onder. 'Hoe kan ik nu ooit in dezelfde bui zijn als aan het begin van het seizoen? We zijn beïnvloed door de ervaringen van het seizoen.'

Voetbalpriester
Ook Wenger gaat momenteel door een stressvolle periode. Na de 5-1 nederlaag bij Bayern München zijn de kansen in de Champions League minimaal en ging hij door de gehaktmachine van de Engelse pers, voor de Fransman niet onbekend. Hij doorstaat het al zo'n twintig jaar. 'Het vak van voetbaltrainer vraagt om een opoffering van je leven. Je hebt niets meer anders. Ik ben een voetbalpriester geworden', liet Wenger optekenen op de site van Arsenal. 'Daar krijg je maar een klein deel voldoening voor terug. Daardoor ben ik ook een specialist in masochisme geworden.'

Wenger is inmiddels gewend om te lijden, maar zou zichzelf met drie punten een goede dienst bewijzen. Dan blijven The Gunners dichtbij de concurrenten Spurs en Manchester City, met wie ze strijden om de plekken die recht geven op directe kwalificatie voor de Champions League. Liverpool en Klopp zijn ook enorm gebaat bij drie punten om mee te blijven doen in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal. Het wordt namelijk op de hielen gezeten door Manchester United, dat AFC Bournemouth op bezoek krijgt en bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.