Wenger blijft manager: 'Bij Arsenal of ergens anders'

Reacties

Arsène Wenger heeft vrijdagochtend voor het eerst sinds de beschamende 5-1 nederlaag tegen Bayern München de media te woord gestaan. De Fransman, die de afgelopen dagen een stortvloed aan kritiek over zich heen kreeg, gaf nog geen uitsluitsel over zijn toekomst.

Wenger blijft manager: 'Bij Arsenal of ergens anders'

Wenger is bezig aan zijn 21ste seizoen bij Arsenal, waarmee hij met afstand de langstzittende huidige manager in de Premier League is. Het laatste kampioenschap van de Londenaren dateert echter alweer van 2004 en ook dit seizoen is de club al vroeg uitgeschakeld in de Engelse titelrace. De oorwassing tegen Bayern München in de Champions League kwam de manager op een nieuwe karrevracht aan kritiek te staan.

Wenger is er niet van onder de indruk. 'Ik ben er wel aan gewend, ik ben hier al meer dan twintig jaar. Het is een baan die in de spotlights staat en dat moet ik accepteren, iedereen mag een mening hebben', aldus de Fransman. 'Wat er ook gebeurt, ik zal ook volgend seizoen manager zijn. Of dat nu bij Arsenal is of ergens anders.' De ervaren trainer geeft daarmee volgens Engelse media zijn 'duidelijkste hint tot nu toe'.

Als het aan Martin Keown, die jaren onder Wenger speelde bij Arsenal, ligt is dat ergens anders. 'We zijn op een punt aangekomen waarop Wenger tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden. De twintig jaar van zijn leven die hij in Arsenal heeft gestoken staan op het spel.'

Wenger relativeerde die uitspraken. 'Ik haat verliezen, ik heb een grote verantwoordelijkheid bij deze club en dat is lastig, maar ik heb de kracht en ervaring daarvoor. Ook als ik vertrek gaat Arsenal echt niet iedere wedstrijd winnen.' De verbintenis van Wenger bij de Londense club loopt komende zomer af. Le Professeur neemt in maart of april een beslissing over zijn toekomst, zo gaf hij aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.