Kranten meedogenloos: 'De dagen van Wenger zijn geteld'

Reacties

'Overklast en weggespeeld', 'geen ruggengraat', 'geen strijd, geen agressie'. Arsène Wenger kan de kranten maar beter laten liggen donderdag, want ze zijn meedogenloos over de Arsenal-manager na de 5-1 nederlaag op bezoek bij Bayern München.

Kranten meedogenloos: 'De dagen van Wenger zijn geteld'

Voor het zesde seizoen op rij lijkt de achtste finale van de Champions League het eindstation voor Arsenal, dat al sinds 1 oktober 1996 onder leiding van Wenger staat. Maar volgens verschillende kranten moet daar komende zomer een einde aan komen. 'Bay, Bey Arsène', kopt The Sun, dat het optreden van Arsenal woensdag beschamend vindt. De kansloze nederlaag in de Allianz Arena was een vernedering, stelt The Daily Express. De dagen van Wenger zijn geteld, denkt The Daily Telegraph.

Wenger heeft een aflopend contract in Noord-Londen en de vraag is of de 67-jarige Fransman ook volgend seizoen nog op de bank zit bij Arsenal. Onlangs gingen geruchten dat de Noord-Londense club de verbintenis met twee jaar wilde verlengen, maar een afscheid lijkt steeds dichterbij te komen. Martin Keown, die jarenlang onder Wenger werkte, was woensdag al duidelijk bij BT Sport. 'We zijn op een punt aangekomen waarop Wenger tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden.'

Wenger leidde Arsenal drie keer naar het kampioenschap, maar de laatste jaren speelt de club slechts een bijrol. De afgelopen twaalf seizoenen werd drie keer de FA Cup gewonnen en ook de Community Shield drie keer in de prijzenkast bijgezet, maar verder dan dat kwam Arsenal niet. De reputatie van Wenger staat nu op het spel. 'Het zou toch triest zijn als zijn carrière op deze manier herinnerd wordt', zei Rio Ferdinand, ex-speler van Manchester United, woensdag na de wedstrijd.

Arsenal, dat in de Premier League de vierde plaats bezet met tien punten achterstand op koploper Chelsea, gaat maandag op bezoek bij Sutton United - dat uitkomt op het vijfde niveau in Engeland - in de vijfde ronde van het FA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.