Ibrahimovic speelt negatieve hoofdrol bij blamage United

Reacties

Manchester United is er zaterdag in een verhitte wedstrijd tegen een lange tijd met tien man spelend AFC Bournemouth niet in geslaagd een voor Champions League-deelname broodnodige zege te boeken. Het werd 1-1 op Old Trafford, waar Zlatan Ibrahimovic in meerdere opzichten een negatieve rol speelde.

Ibrahimovic speelt negatieve hoofdrol bij blamage United

Manchester United, dat zijn eerste competitiewedstrijd sinds 11 februari afwerkte, nam meteen het initiatief en bouwde aan een indrukwekkend overwicht. Het was eigenlijk een wonder dat de thuisclub pas in de 23ste minuut de score opende. Marcos Rojo verlengde een inzet van Antonio Valencia beslissend van richting, waarmee de Argentijnse verdediger zijn eerste Premier League-goal liet aantekenen. In de beginfase misten onder anderen Ibrahimovic (die de bal matig aannam) en Paul Pogba riante mogelijkheden. Laatstgenoemde werd bij zijn kans weggestuurd door Luke Shaw, die voor het eerst sinds oktober weer speelde in de Premier League en daarmee Daley Blind op de bank hield.

Bournemouth bleef na de treffer van Rojo de onderliggende partij en de ploeg van manager Eddie Howe spotte dan ook met de krachtsverhoudingen door na veertig minuten op gelijke hoogte te komen. Joshua King, die een deel van zijn opleiding genoot bij United, benutte een strafschop nadat Phil Jones een overtreding maakte op Marc Pugh.

Met deze 1-1 zochten de spelers de kleedkamer op, maar Bournemouth deed dat wel met een man minder. Andrew Surman incasseerde zijn tweede gele kaart wegens het duwen van Ibrahimovic. De slotfase van de eerste helft verliep, mild uitgedrukt, sowieso chaotisch. Tyrone Mings landde op het hoofd van de op de grond gevallen Ibrahimovic, die als represaille een snoeiharde elleboogstoot uitdeelde aan de verdediger. Scheidsrechter Kevin Friend ontging beide incidenten, waardoor de tuchtcommissie van de FA volgende week in elk geval niet om werk verlegen zit.

Manchester United speelde alweer zijn 43ste officiële wedstrijd van dit seizoen.
Manchester United speelde alweer zijn 43ste officiële wedstrijd van dit seizoen.

De tien spelers van Bournemouth zagen na rust de ene na de andere aanvalsgolf op zich af komen, maar tot veel riante mogelijkheden leidde het overwicht niet. Ook Wayne Rooney, die weer eens in de basis startte, kon het verschil niet maken. Vlak nadat de aanvaller het veld moest ruimen voor Marcus Rashford kreeg de thuisploeg een strafschop omdat rechtsback Adam Smith met de hand voorkwam dat Pogba de bal voor kon geven. Ibrahimovic zag zijn inzet worden gekeerd door de uitblinkende doelman Artur Boruc.

Wat volgde was een chaotische fase waarin het spel geregeld stil werd gelegd vanwege blessurebehandelingen. Bij Bournemouth, waar Harry Arter ontsnapte aan zijn tweede gele kaart, was het in de slotfase logischerwijs 'vrouwen en kinderen eerst'. United ontbrak het aan de benodigde brille en precisie om een opening te forceren. Diep in de blessuretijd trapte Pogba vanuit kansrijke positie zelfs over de bal heen.

Door de remise blijft League Cup-winnaar Manchester United steken op de zesde plaats in de Premier League. Met een zege hadden The Red Devils goede zaken kunnen doen met het oog op de topper tussen Liverpool en Arsenal van later op de dag. Bournemouth neemt de veertiende plaats in, vijf punten boven de degradatiestreep.

Bekijk hier de stand in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.