Shakespeare-effect houdt aan bij winnend Leicester City

Leicester City heeft zaterdag de bevrijdende zege op Liverpool een goed vervolg gegeven tegen Hull City. Swansea City boekte mede dankzij Leroy Fer een late overwinning op Burnley en Dusan Tadic leidde Southampton naar een zege op Watford.

Leicester City - Hull City 3-1
Leicester hoopte onder leiding van interim-manager Craig Shakespeare op een goed vervolg van de 3-1 thuiszege op Liverpool van afgelopen maandag. Hull-middenvelder Sam Clucas zorgde echter aan de andere kant voor 0-1 en tegelijk voor zijn eerste treffer in de Premier League. Na 27 minuten kwam Leicester via Christian Fuchs op gelijke hoogte. De verdediger liep vrij en werd gevonden door Jamie Vardy: 1-1.

Het werd een nog mooiere middag voor Leicester. Na een uur begon Riyad Mahrez aan een solo-actie. Na een aantal keer kappen en draaien zag hij eindelijk ruimte om uit te halen. Doelman Eldin Jakupovic had geen antwoord op het schot van de Algerijn: 2-1. Leicester, dat de betere partij was, gaf daarna weinig meer weg. Door een eigen goal van Tom Huddlestone werd het zelfs nog 3-1.

Leicester doet goede zaken door de tweede zege sinds het ontslag van Claudio Ranieri. De voorsprong op Middlesbrough, dat op de gevaarlijke achttiende plaats staat, is vijf punten. Boro verloor zelf van Stoke City. Leicester blijft vijftiende, maar komt wel op gelijke hoogte met AFC Bournemouth. Beide teams hebben 27 punten.

Swansea City - Burnley 3-2
Voor Swansea City was het thuisduel met Burnley op voorhand een uitgelezen kans om broodnodige punten te pakken. Spits Fernando Llorente gaf daar al na twaalf minuten de aanzet toe na een pass van Leroy Fer. Acht minuten later kwamen de bezoekers echter al op gelijke hoogte. Andre Gray benutte een strafschop.

Na rust scoorde Gray opnieuw en kwam Swansea verder in de problemen. De ploeg van manager Paul Clement vocht zich echter terug. Verdediger Martin Olsson promoveerde een pass van Gylfi Sigurdsson tot goal: 2-2. In de extra tijd zorgde Llorente voor de 3-2 van Swansea, waardoor de ploeg stijgt naar de zestiende plaats. De ploeg staat in punten gelijk met Leicester. Burnley staat twaalfde en heeft maar vier punten meer dan Swansea.

Leroy Fer, op de foto met Joey Barton van Burnley, zorgde voor de assist bij de 1-0 van Swansea City.

Watford - Southampton 3-4
Southampton pakte mede dankzij Dusan Tadic drie punten bij Watford. De Serviër zorgde voor een ommekeer van The Saints. Met zijn treffer in de 28ste minuut maakte hij de openingsgoal van Watford-aanvaller Troy Deeney ongedaan. In de extra tijd van de eerste helft was Tadic de aangever bij de 1-2 van Nathan Redmond. In de 81ste minuut zorgde Stefano Okaka voor de gelijkmaker na een succesvolle pass van Isaac Success, maar Southampton won alsnog.

Manolo Gabbiadini zorgde voor zijn vierde treffer in drie Premier League-optredens. Redmond maakte in de slotfase de 2-4 op aangeven van Tadic. M'Baye Niang deed in de extra tijd nog iets terug (3-4), maar verder dan dat kwam Watford niet meer. Hierdoor staat Southampton tiende met 33 punten. Watford bivakkeert op de dertiende plaats met 31 punten.

Stoke City - Middlesbrough 2-0
Stoke, dat aantrad met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de defensie, zat in de rust al op rozen dankzij Marko Arnautovic. De aanvaller scoorde twee keer in de eerste helft. Ibrahim Afellay keek toe vanaf de bank en loste de geblesseerde Martins Indi in de slotfase van de tweede helft af. Hij verlengde deze week zijn contract tot medio 2019. Stoke klimt naar de negende plaats in de Premier League en heeft 35 punten. West Ham United heeft er twee minder en kan maandag over Stoke heen gaan als het thuis stunt tegen koploper Chelsea. Middlesbrough staat achttiende met 22 punten.

West Bromwich Albion - Crystal Palace 0-2
Na een eerste helft waarin weinig te beleven was, nam Palace brutaal de leiding. Wilfried Zaha was trefzeker. Hij nam een lange pass van Yohan Cabaye op zijn borst aan om vervolgens raak te schieten. In de slotfase maakte Andros Townsend er ook nog 0-2 van voor de ploeg van manager Sam Allardyce. Palace blijft ondanks de zege op de zestiende plaats staan en is nog altijd in gevaar. Nummer achttien Middlesbrough heeft drie punten minder.