Leicester City bestrijdt 'erfenis' uit seizoen van promotie

Reacties

Leicester City bestrijdt een aanklacht van de Football League wegens het overtreden van de regels aangaande Financial Fair Play (FFP), zo kondigt de Engelse kampioen aan in een verklaring rond het bekendmaken van het jaarverslag.

Leicester City bestrijdt 'erfenis' uit seizoen van promotie

The Foxes noteerden in het seizoen 2013/14 een verlies van 20,8 miljoen pond (24,3 miljoen euro), waar destijds een maximum van acht miljoen pond (9,3 miljoen euro) gold. In 2014 kroonde Leicester City zich tot kampioen van het Championship, een competitie die onder de paraplu van de Football League valt.

Volgens Leicester City is het leeuwendeel van het verlies te wijten aan 'kosten in relatie tot het afdwingen van promotie en investeringen in de jeugdacademie', twee aspecten die volgens The Foxes niet zouden mogen meetellen als wordt gekeken naar FFP. Leicester City meldt dan ook ervan overtuigd te zijn dat de Football League de aanklacht laat vallen.

In het ergste geval hangt Leicester City een geldstraf boven het hoofd. In een soortgelijke zaak werd AFC Bournemouth met 7,6 miljoen pond (8,9 miljoen euro) beboet. De Football League en de daarbij aangesloten clubs (uit het Championship, League One en League Two) kwamen in 2012 de FFP-regels overeen. Dit gebeurde na twee jaar besprekingen en naar verluidt op aandringen van de UEFA, zelf de grondlegger van het systeem.

Jaarverslag
Leicester City draaide afgelopen seizoen een omzet van 128,7 miljoen pond, ongeveer 150 miljoen euro. De uitgaven aan salarissen stegen van 49,08 miljoen pond naar 68,7 miljoen pond, iets meer dan tachtig miljoen euro. De winst kwam uit op 19,1 miljoen euro. Leicester City stuurde afgelopen week manager Claudio Ranieri de laan uit wegens de matige resultaten in de Premier League. Onder interim-manager Craig Shakespeare werd maandag met 3-1 gewonnen van Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.