'Leicester moest veld met schaamrood op kaken verlaten'

Reacties

De wederopstanding van Leicester City tegen Liverpool (3-1) van maandag is vanzelfsprekend onderwerp van gesprek in de Britse media. Hoewel de meeste kritieken lovend zijn, zetten analisten Jamie Carragher en Gary Neville hun vraagtekens bij de verrassende zege van de herboren Foxes.

'Leicester moest veld met schaamrood op kaken verlaten'

'Wat mij betreft moest zowel Liverpool als Leicester na afloop met het schaamrood op de kaken het veld verlaten', zegt Liverpool-icoon Carragher bij Sky Sports. 'Leicester speelde absoluut briljant, maar het is ongelooflijk dat het de laatste maanden niet lukte. Dat is geen kwestie van tactiek of goede spelers in huis hebben, maar pure motivatie.'

Regerend kampioen Leicester City besloot manager Claudio Ranieri afgelopen week op straat te zetten wegens de slechte resultaten in de Premier League. Zonder de Italiaan en met interim-trainer Craig Shakespeare aan het roer boekte de degradatiekandidaat maandag de eerste competitiezege sinds 31 december.

Gary Neville vindt echter niet dat Shakespeare na de verrassende zege op Liverpool alle lof mag opstrijken. 'Shakespeare is geen tovenaar. Dus hij kan niet in een paar dagen een heel nieuw team smeden. Deze zege komt volledig op het conto van de spelers, gesteund door het zeer zwakke optreden van Liverpool', aldus Neville, eveneens bij Sky Sports.

Gary Lineker roerde zich zoals gebruikelijk op Twitter, waar ook hij zijn verbazing uitsprak over de plotselinge wederopstanding van Leicester. De Engelsman vindt dat Ranieri, ondanks de zege op Liverpool, niet vergeten mag worden.

'Het is wachten op de quotes van spelers dat ze het voor Claudio deden', schrijft Lineker. 'Ik hoop van harte dat ze hem nog uitnodigen bij een thuiswedstrijd. Dan kunnen ze op gepaste wijze afscheid nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.