'Degradatie eerst laten bezinken, dan verder kijken'

Reacties

Roda JC Kerkrade houdt komende zomer een grote schoonmaak in de selectie. De gedegradeerde club wil afscheid nemen van minimaal veertien spelers.

'Degradatie eerst laten bezinken, dan verder kijken'

Niet alleen worden de aflopende contracten van Mitchell Donald, Berry Powel, Mateusz Prus, Vasil Skhurtaj en Bryan Roox niet verlengd, ook een zestal spelers met doorlopende verbintenissen – en hoge salarissen – hoopt de club zo snel mogelijk te slijten. Het gaat om Anouar Kali, Ard van Peppen, Krisztián Németh, Frank Demouge, Wiljan Pluim en Martijn Monteyne.

Slechts twee spelers hadden een degradatieclausule in hun contract: Kees Luijckx en Roly Bonevacia. Ook van hen neemt Roda nu afscheid. De club zet bovendien in op een verkoop van rechtsbuiten Guus Hupperts, begeerd door AZ.

Bart Biemans, Arnaud Sutchuin, Davy De Beule en Filip Kurto zitten nog in de wachtkamer. Hun contracten lopen af, maar de club houdt de optie tot verlenging nog open. Voor nu resteert een handjevol spelers met wie Roda nog wél door wil. Onder hen is aanvoerder Mark-Jan Fledderus (foto).

'Spelen in de Jupiler League is niet echt iets wat ik ambieer', erkent de middenvelder tegenover Voetbal International, 'maar ik zit nog wel vast aan een tweejarig contract. Op zich heb ik het met mijn gezin heel goed naar mijn zin in Zuid-Limburg, mijn zoontje gaat hier ook naar school. En het is ook wel een compliment dat Roda, ondanks mijn Eredivisie-salaris, toch met mij door wil. Maar wat er echt gaat gebeuren, zal in de zomer wel blijken. De degradatie is nog erg vers, ik ga nu eerst op vakantie om alles te laten bezinken. En daarna zien we wel. Het is afwachten welke kant het opgaat met Roda, of Arnold Hendriks gaat investeren in de club. Als dat gebeurt, zien de perspectieven er misschien direct heel anders uit. Het belangrijkste nu is dat er rust en duidelijkheid komt bij Roda.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.