'Mijn ontslag het werk van iemand met een dubbele agenda'

Reacties

Roda JC Kerkrade degradeerde zaterdag voor het eerst in zijn clubhistorie uit de Eredivisie, terwijl dat volgens de in december ontslagen Ruud Brood helemaal niet nodig was.

'Mijn ontslag het werk van iemand met een dubbele agenda'

'Ik ben zo eigenwijs te zeggen dat Roda onder mijn leiding niet was gedegradeerd', vertelt Brood tegen Voetbal International. Tot dusverre is nooit echt duidelijkheid gegeven over de reden van zijn ontslag (formeel wordt de coach nog steeds doorbetaald). Brood vindt het nu tijd zijn verhaal te doen. Simpelweg omdat het hem stoort dat anderen, en dan met name technisch directeur Leon Vlemmings, hem te kakken zetten.

Althans, zo voelt Brood dat. De argumentatie van de Brabander 'dat Roda er heel slecht voor stond, dat de club het seizoen daarvoor ook al bijna gedegradeerd was, en dat ik daarom wel móést ingrijpen', heeft de voormalige trainer zich stevig aangetrokken. 'Wat lul je nou, Vlemmings?, dacht ik, toen ik dat in VI las. We stonden op drie punten van de nummer negen, toen je me wegstuurde. Ja, het moest beter, vond ik ook.'

'Maar zo slecht als Vlemmings stelt, ging het echt niet. En dat jaar ervoor, toen er zogenaamd geen beleid werd gemaakt? Daar moet Vlemmings helemáál zijn mond over houden, want daar kan hij helemaal niet over oordelen! Hij weet niet in wat voor omstandigheden ik moest werken. Er vochten twee directeuren elkaar de tent uit (Marcel van den Bunder en td Gerard Wielaert, red.), de selectie was niet in balans; dát was de reden dat het lastig was te presteren.'

'Voor dit seizoen wist ik zeker dat we, hoewel ik graag nog een keeper en een middenvelder erbij had gehad, keurig zouden eindigen. Die kans is me niet gegund. Mijn ontslag is het werk is geweest van iemand met een dubbele agenda. En dan doel ik op Vlemmings, die hoe dan ook zijn vriend zou binnenhalen', besloot Brood, doelend op zijn opvolger Jon Dahl Tomasson.

In de nieuwe editie van Voetbal International, die sinds woensdag bij de abonnees en in de winkel ligt, een uitgebreide reportage over Roda JC. Deze is ook te lezen via VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.