Tomasson: 'Dit is verschrikkelijk voor deze mooie club'

Reacties

Jon Dahl Tomasson spreekt na de degradatie van Roda JC naar de Jupiler League van 'een verschrikkelijk gevoel'. Ondanks een 1-0 zege bij Go Ahead Eagles vloog de Limburgse ploeg voor het eerst in 41 jaar uit de Eredivisie. NEC pakte immers een punt bij Ajax (2-2).

Tomasson: 'Dit is verschrikkelijk voor deze mooie club'

'Een verschrikkelijk en een heel leeg gevoel. Ik ben enorm teleurgesteld. Dit is verschrikkelijk voor deze mooie club. Iedereen zit er doorheen', aldus de Deense coach voor de camera's van de NOS.

'We hebben een prima wedstrijd neergezet, maar het gaat om een heel seizoen. Ik ben niet boos op Ajax ', weigert hij de degradatie te wijten aan het teleurstellende gelijkspel van de kampioen. 'Ik wist dat het niet gemakkelijk zou worden', aldus de opvolger van Ruud Brood over zijn moment van instappen tijdens dit seizoen. 'Maar of ik me schaam? Schamen moet je doen als je er niet alles aan gedaan hebt. Maar ik heb er heel veel energie ingestopt. Ik weet heel goed wat deze club betekent voor Limburg. Maar nogmaals: dit is een verschrikkelijke avond. De steun van de fans was vandaag geweldig.'

Uitgebreid evalueren wilde de Deen nog niet, maar hij lichtte wel een tipje van de sluier. 'In het voetbal heb je vier dingen nodig: tactisch, technisch, mentaal en fysiek vermogen. Als je die vier dingen bekijkt, komen wij tekort. Maar ik wil nu nog niet alles evalueren. Ik sta hier met een klotegevoel. We moeten nu deze club zo snel mogelijk terug helpen naar de Eredivisie. Hoewel er zeker dingen zullen gaan veranderen, is dat het belangrijkste', aldus de Deen, die verwacht aan te blijven en over een doorlopende verbintenis beschikt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.