De Vrij past perfect in de plannen van Arsenal

Reacties

In de rubriek Transferzomer blikt Voetbal International vooruit op de transferplannen van Europese topclubs. In deze editie aandacht voor Arsenal. Stefan de Vrij zou niet misstaan in de ploeg van Arsène Wenger.

De Vrij past perfect in de plannen van Arsenal

Stand van zaken
Arsenal eindigde afgelopen seizoen als derde in de Premier League en is daardoor zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Het zal manager Arsène Wenger steken dat het gat met kampioen Chelsea liefst twaalf punten bedroeg. Doordat de club met de FA Cup een hoofdprijs won, kunnen The Gunners desondanks terugkijken op een redelijk geslaagd seizoen.

Met Petr Cech (Chelsea) lijkt Arsenal verzekerd van de komst van een topkeeper. Verder keren Joel Campbell, Lukas Podolski, Carl Jenkinson en Yaya Sanogo terug van leenbeurten. Abou Diaby en Ryo Miyaichi vertrekken omdat hun contract niet wordt verlengd.

Sterke en zwakke punten
Weinig clubs ter wereld beschikken over zoveel aanvallend talent als Arsenal. Wenger staat elke week weer voor een luxeprobleem. Daar mag je gerust van spreken als je voor vier posities kunt kiezen uit Aaron Ramsey, Jack Wilshere, Mikel Arteta, Santi Cazorla, Mesut Özil, Alexis Sánchez, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Danny Welbeck en Olivier Giroud.

De defensie is en blijft echter een achilleshiel. Met het aantrekken van Cech (foto boven) lijkt Wenger een flinke slag te slaan, maar daarmee is de klus nog niet geklaard. Vooral centraal achterin zit de Fransman extreem dun in zijn opties, want Laurent Koscielny en Per Mertesacker zijn de enige spelers die hebben laten zien dat ze meekunnen op topniveau. Calum Chambers en Nacho Monreal speelden afgelopen seizoen soms centraal, maar zijn vleugelverdedigers. Gabriel Paulista moet zich bovendien nog bewijzen. Verder ontbeert het Arsenal aan body op het middenveld. Een type Patrick Vieira zou niet misstaan tussen alle spelmakers en dribbelaars.

Wie worden genoemd?
Op Wenger valt vaak geen peil te trekken. Zoals vaker lijkt hij ook nu op jacht naar een offensieve impuls voor zijn ploeg. Raheem Sterling (Liverpool) wordt veelvuldig als doelwit genoemd. Ook Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) zou op het lijstje van Wenger staan.

Ook zijn controleurs William Carvalho (Sporting Lissabon), Morgan Schneiderlin, Victor Wanyama (beiden Southampton) en Sven Bender (Dortmund) in beeld in Noord-Londen, evenals rechtsback Martin Montoya (Barcelona).

Analyse
Het aantrekken van een centrale verdediger zou een prioriteit moeten zijn voor Wenger. Koscielny is de beste mandekker die hij tot zijn beschikking heeft. Van Mertesacker is en blijft de vraag of hij wel geschikt is voor het spel dat Arsenal wil spelen. Een centrumverdediger die uitstekend zou passen bij de spelopvatting van Arsenal en haalbaar lijkt, is Stefan de Vrij. De Nederlander heeft zich afgelopen seizoen sterk ontwikkeld bij Lazio en bezit door zijn scholing bij Feyenoord de technische kwaliteiten die Wenger graag ziet bij een centrale verdediger.

Verder zou Wenger er goed aan doen een fysiek sterke middenvelder aan te trekken. Arsenal is een ploeg die het op duelkracht en bij standaardsituaties namelijk vaak aflegt in topwedstrijden. Een type-Vieira is echter niet zomaar gevonden. William Carvalho is een interessante kandidaat, omdat hij zijn fysieke en defensieve kwaliteiten combineert met een goed inzicht en fraaie pass.

Een alternatief kan Alex Song (foto boven) zijn. De Kameroener gold in 2013 als een van de beste middenvelders ter wereld toen Arsenal hem aan Barcelona verkocht. In Catalonië is Song echter overbodig geraakt en het afgelopen seizoen speelde hij bij West Ham United (op huurbasis) ver onder zijn niveau. Een bijkomend voordeel is dat de nog altijd pas 27-jarige Song in noodgevallen ook als centrale verdediger kan spelen. Gunt Wenger hem een terugkeer in het Emirates Stadium?

Hoe denk jij over de transferzomer van Arsenal? Welke spelers zijn volgens jou rijp voor vervanging, en wie moeten er worden aangetrokken? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.