De Vrij en Braafheid ten koste van De Guzman naar finale

Reacties

Stefan de Vrij en Edson Braafheid hebben zich met Lazio voor de Italiaanse bekerfinale geplaatst. Lazio won met 0-1 van bekerhouder Napoli en speelt op 7 juni in de eindstrijd tegen Juventus.

De Vrij en Braafheid ten koste van De Guzman naar finale

Jonathan de Guzman begon bij Napoli op de bank, terwijl Stefan de Vrij (foto) en Edson Braafheid in de basis stonden bij Lazio. De Romeinen moesten scoren in Napels om kans te maken op een plek in de bekerfinale, vanwege het gelijkspel (1-1) in de eerste halve finale van een maand geleden.

Dat viel aan de wedstrijd niet te zien, want het was Napoli dat domineerde. Verrassend, aangezien de thuisploeg in een vormcrisis verkeert en de Romeinen de afgelopen weken onverslaanbaar zijn. Lazio kwam erg goed weg toen een fantastische vrije trap van Manolo Gabbiadini in de 28ste minuut uiteenspatte op de paal.

Ook na rust bleef Napoli aandringen. De Vrij had desondanks weinig problemen met Napoli-spits Gonzalo Higuaín en de enkele keer dat de Argentijn aan zijn aandacht ontsnapte, bood ploeggenoot Dusan Basta redding op de doellijn. Braafheid had het op links daarentegen een stuk lastiger met de behendige Gabbiadini.

De Guzman
Pas in het laatste kwartier begon Lazio haast te maken tegen Napoli, waar De Guzman inmiddels was ingevallen. De Nederlander kwam vrijwel direct dicht bij de openingstreffer, evenals Marek Hamsik. Lazio strafte die gemiste kansen af middels een goal van Senad Lulic, die tien minuten voor tijd na een voorzet van Felipe Anderson 0-1 maakte. Die tegenslag kwam Napoli niet meer te boven, mede dankzij een ingreep van Lulic in de doelmond in extremis.

Lazio speelt daardoor op 7 juni in de finale van het toernooi van de Coppa Italia tegen Juventus, dat zich gisterenvan Fiorentina ontdeed. Daarmee geven de Biancocelesti een gevolg aan hun fantastische tweede competitiehelft en lonkt behalve plaatsing voor de Champions League nu ook een hoofdprijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.