Juventus verpulvert Fiorentina en is bekerfinalist

Juventus heeft zich met groot machtsvertoon geplaatst voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Fiorentina werd in Florence met 0-3 opgerold. Daarmee herpakte Juve zich na de 1-2 nederlaag in Turijn van vorige maand.

De ruime zege van Juventus kwam als zeer verrassend, want De Oude Dame kon in Stadio Artemio Franchi niet beschikken over een tweetal sleutelspelers. Andrea Pirlo en Carlos Tévez ontbraken door blessures en daarbij kwam de absentie van Gianluigi Buffon; de doelman wordt in het bekertoernooi steevast vervangen door Marco Storari.

Ex-Fiorentina-spits Alessandro Matri hielp Juve in de 21ste minuut op voorsprong en vlak voor rust maakte Roberto Pereyra (foto) er 0-2 van. In de tweede helft maakte Leonardo Bonucci met de derde goal van de avond een einde aan de spanning. Juventus speelt in de finale tegen Napoli of Lazio, die morgen in Napels om 20.45 uur tegenover elkaar staan. Het duel in Rome eindigde in 1-1. In die finale ontbreekt Álvaro Morata, want hij kreeg vlak voor tijd rood.