De Serie Argentina is toe aan een nieuwe erfgenaam

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 23ste speelronde van de Serie A. Aandacht voor de Argentijnse race om de titel van Copacanonniere.

De Serie Argentina is toe aan een nieuwe erfgenaam

Zlatan Ibrahimovic. Edinson Cavani. Ciro Immobile. Zij werden de afgelopen drie seizoenen topscorer van de Serie A en met de titel van scherpschutter op zak maakten de spitsen vervolgens een lucratieve transfer naar het buitenland. De kans is groot dat de topscorer van dit seizoen volgend jaar ook zijn doelpunten maakt in Duitsland, Engeland, Spanje of Frankrijk. De Serie A, ooit het walhalla van het voetbal, is tegenwoordig een verkoopcompetitie.

Een blik op de kop van het huidige topscorersklassement levert opvallende conclusies op. De drie meest scorende spelers komen namelijk allemaal uit Argentinië: Carlos Tévez (Juventus), Mauro Icardi (Internazionale) en Gonzalo Higuaín (Napoli). Daarna volgt na de Fransman Jérémy Ménez (AC Milan) opnieuw een Argentijn: Paulo Dybala (Palermo, op bovenstaande foto met Icardi).

Argentijnse connectie
De banden tussen Italië en Argentinië gaan ver terug. In de negentiende en twintigste eeuw vond er massale emigratie van Italianen naar het Zuid-Amerikaanse land plaats. Naar schatting heeft meer dan de helft van de huidige Argentijnse bevolking zelfs Italiaanse roots. Niet gek dus dat Argentijnen zich zo goed voelen in de Serie A. Italië voelt niet alleen als hun tweede thuis; dat is het gewoon.

Hernán Crespo was de laatste Argentijn die zich tot topscorer van Italië kroonde. In 2001 maakte hij 26 goals namens Lazio.
Hernán Crespo was de laatste Argentijn die zich tot topscorer van Italië kroonde. In 2001 maakte hij 26 goals namens Lazio.

De Argentijnse connectie in Italië is anno 2015 springlevend. Met Gabriel Paletta (AC Milan) en Pablo Osvaldo (Boca Juniors) behoren er twee geboren Argentijnen tot de kern waaruit de Italiaanse bondscoach Antonio Conte zijn selectie samenstelt. Daarnaast heeft vrijwel elke Italiaanse club een handjevol Argentijnen onder contract. Het vorig seizoen gedegradeerde Catania kon zelfs een volledig Argentijns elftal opstellen.

Toch zou het bijzonder zijn als zich dit seizoen een Argentijn tot topscorer van de Serie A kroont. Dat gebeurde de afgelopen vijftig jaar namelijk pas drie keer. En met Diego Maradona, Gabriel Batistuta en Hernán Crespo waren de Argentijnse copacannonieres telkens schutters uit het allerhoogste echelon. Tévez, Icardi, Higuaín en Dybala kunnen in illustere voetsporen treden. De Serie Argentina is toe aan een nieuwe erfgenaam.

Programma
Sassuolo 14-02
18:00
Fiorentina
Palermo 14-02
20:45
Napoli
AC Milan 15-02
12:30
Empoli
Torino 15-02
15:00
Cagliari
Genoa 15-02
15:00
Hellas Verona
Atalanta Bergamo 15-02
15:00
Internazionale
Udinese 15-02
15:00
Lazio
AS Roma 15-02
15:00
Parma
Chievo 15-02
18:00
Sampdoria
Cesena 15-02
20:45
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.