Mertens helpt Napoli op weg, AS Roma wint weer eens

Reacties

Dries Mertens toonde zich zondag thuis tegen Udinese met een doelpunt belangrijk voor een winnend Napoli. AS Roma boekte bij Cagliari voor het eerst in ruim een maand weer eens een zege.

Mertens helpt Napoli op weg, AS Roma wint weer eens

Napoli – Udinese 3-1
Een doelpunt van Dries Mertens (foto) hielp Napoli tegen Udinese op weg naar een overwinning. De ex-PSV'er kreeg de bal in de achtste minuut wat gelukkig mee, waarna hij met een laag schot in de lange hoek voor 1-0 zorgde. Manolo Gabbiadini verdubbelde de voorsprong namens de thuisploeg, Cyril Théréau deed nog voor de pauze wat terug: 2-1.

De Fransman was na een klein uur spelen wederom trefzeker, maar dit keer schoot hij de bal in zijn eigen doel. De 3-1 betekende voor Napoli alweer de vierde competitiezege op rij, de ploeg van Rafa Benítez bezet de derde plek in de Serie A.

Cagliari – AS Roma 1-2
AS Roma en trainer Rudi Garcia weten eindelijk weer hoe een competitiezege voelt. De laatste vier duels eindigden allemaal in een remise, maar op bezoek bij laagvlieger Cagliari gingen de Romeinen er met de drie punten vandoor. Adem Ljajic tekende voor 0-1, Leandro Paredes besliste de wedstrijd. De aansluitingstreffer van Paul-José Mpoku kwam te laat. Nummer twee AS Roma, over anderhalve week de tegenstander van Feyenoord in de Europa League, heeft nu zeven punten minder dan koploper Juventus.

Overige uitslagen:
Empoli – Cesena 2-0
Sampdoria – Sassuolo 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.