Milan beticht Juventus van manipulatie tv-beelden

Reacties

Italië is twee dagen na de topper Juventus - AC Milan (3-1) nog steeds in de ban van het openingsdoelpunt van Carlos Tévez. Milan heeft voor opschudding gezorgd door indirect te refereren aan het Calciopoli-schandaal.

Milan beticht Juventus van manipulatie tv-beelden

Tévez bracht Juventus op 1-0 via een controversieel doelpunt, want hij leek buitenspel te staan. Tot woede van Milan werd er na de goal geen duidelijke hehaling getoond. Toen de replay geruime tijd later wél werd getoond, was er volgens Milan mee geknoeid (zie bovenstaande foto en de tweet hieronder).

'Het is voor mij onacceptabel dat Juventus alleen de beelden laat zien die het wil laten zien', foeterde Milan-directeur Adriano Galliani na afloop. In tegenstelling tot andere Italiaanse clubs heeft Juventus de regie over de uitzendingen van zijn wedstrijden in eigen handen. 'Daar moet wat mij betreft zo snel mogelijk een einde aan komen', vervolgde Galliani.

Wond
Milan rijt met het saillante statement een nog lang niet geheelde wond open. Bij het beruchte Calciopoli-schandaal had toenmalig Juventus-directeur Luciano Moggi immers niet alleen de leiding over scheidsrechtersaanstellingen, maar ook over op televisie getoonde herhalingen. Zijn invloed reikte zover dat hij voor Juventus nadelige beelden kon manipuleren of zelfs schrappen.

Vanwege het in 2006 geopenbaarde schandaal werd Juventus teruggezet naar de Serie B. Eerder dit seizoen was er ook al controverse rond de topper Juventus-AS Roma (3-2), waarbij de thuisclub in het zadel geholpen werd met een dubieuze strafschop. 'De competitie is vervalst', kopte Il Corriere dello Sport een dag later.

Zo blijft rond De Oude Dame een zweem van verdenking hangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.