Wankel AC Milan geen partij voor Juventus

Reacties

Juventus heeft zaterdagavond eenvoudig afgerekend met AC Milan. De Rossoneri probeerden het wel, maar waren op alle fronten een maatje te klein: 3-1.

Wankel AC Milan geen partij voor Juventus

Milan-trainer Filippo Inzaghi had voor het bezoek aan Turijn weer een nieuwe formatie tevoorschijn getoverd, zonder Nigel de Jong (geblesseerd) en Marco van Ginkel (gepasseerd). Het ontbreken van zelfvertrouwen en bovenal structuur brak de Rossoneri op.

Het eerste Juventus-doelpunt was daarvoor exemplarisch. Topscorer Carlos Tévez werd in de veertiende minuut op het randje van buitenspel de diepte in gestuurd, doordat Cristian Zaccardo stond te slapen. Tévez stoomde op richting het Milanese doel en rondde koel af. Milan kwam via een kiezelharde kopbal van debutant Luca Antonelli in de 28ste minuut terug tot 1-1, maar Juve ging rusten met een voorsprong doordat Leonardo Bonucci er drie minuten later 2-1 van maakte. Ook aan die treffer ging zwak Milanees verdedigen vooraf.

Aan het optreden van Milan op bezoek bij de regerende en waarschijnlijk ook aanstaande landskampioen zaten zonder meer ook positieve aspecten. Inzaghi had een elftal met aanvallende accenten geformeerd en dat leverde sporadische momenten van overwicht op. Het was allemaal echter te weinig doortastend om de koploper nerveus te maken.

Juventus maakte halverwege de tweede helft een definitief einde aan de rood-zwarte illusies. Álvaro Morata haalde van dichtbij de trekker over na een knal van Claudio Marchisio op de paal. De Bianconeri slaan door de zege een gat van tien punten met achtervolger AS Roma, dat morgen tegen Cagliari speelt. Milan blijft negende, maar kan deze speelronde nog een kwartet concurrenten voorbij zien komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.