De Rossi moet vrezen na scheldpartij: 'Vuile zigeuner'

Reacties

Daniele De Rossi heeft zich zondag in de topper tegen Juventus niet van zijn beste kant laten zien. De aanvoerder van AS Roma was betrokken bij een opstootje met Mario Mandzukic.

De Rossi moet vrezen na scheldpartij: 'Vuile zigeuner'

Mandzukic probeerde De Rossi te provoceren en slaagde daar prima in, want de geboren Romein beet de Juventus-spits duidelijke woorden toe. 'Hou je bek, vuile zigeuner', zou De Rossi hebben gezegd. Het Franse persbureau AFP meldt dat de 32-jarige controleur geschorst kan worden vanwege deze uitspraken.

AS Roma-trainer Luciano Spalletti nam zijn speler na de 1-0 nederlaag in Turijn overigens weinig kwalijk. 'Mandzukic was de hele wedstrijd al bezig met het beledigen van spelers. De enige fout die De Rossi gemaakt heeft, is dat hij zijn hand niet voor zijn mond gehouden heeft. Ik zal hem vertellen dat hij dat de volgende keer wel moet doen.' Juventus-coach Massimiliano Allegri tilde ook niet te zwaar aan het incident. 'Tijdens een wedstrijd zeggen spelers wel meer tegen elkaar.'

In Italië worden de woorden van De Rossi desondanks breed uitgemeten. Dat gebeurde halverwege vorige week ook nadat Napoli-coach Maurizio Sarri zijn Internazionale-collega Roberto Mancini 'flikker' had genoemd. Uiteindelijk werd Sarri beboet en voor twee bekerduels geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.