Juventus dankt goudhaantje Dybala in topper tegen Roma

Juventus blijft in het spoor van koploper Napoli in de Serie A. De regerend landskampioen van Italië toonde zich zondag de sterkste in de topper tegen AS Roma: 1-0. Paulo Dybala was de gevierde man aan Turijnse zijde.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer teleurstellend te noemen. Juventus had het betere van het spel, maar grote kansen leverde dat niet op. Paul Pogba kreeg twee mogelijkheden en Paulo Dybala dacht met een fraaie stift voor de 1-0 te zorgen, maar hij werd terecht teruggefloten vanwege buitenspel.

Ook na rust bleef de wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer vijf van de Serie A vooral een tactisch steekspel. Juventus mocht het spel maken van Roma, dat loerde op foutjes bij de club uit Turijn. Veel verder dan een schotje van Radja Nainggolan kwamen de bezoekers echter niet. Aan de andere kant miste Patrice Evra een grote kans in de 69ste minuut.

Paulo Dybala trok zijn topvorm door en maakte tegen AS Roma zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Acht minuten later was het alsnog raak voor Juventus. Pogba stuurde Dybala de diepte in en met een razendsnelle voetbeweging schoof het Argentijnse toptalent de bal in de verre hoek: 1-0. Het betekende alweer het twaalfde doelpunt van het seizoen voor Dybala, die in zijn laatste zeven wedstrijden goed was voor zes goals en vier assists. Tien minuten voor tijd kwam Juventus nog goed weg toen een treffer van Edin Dzeko werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van de Roma-spits.

Door de elfde competitieoverwinning op rij (!) nadert Juventus koploper Napoli tot op twee punten. AS Roma blijft vijfde, maar de voorsprong op nummer zes AC Milan bedraagt slechts twee punten.