Juve vermorzelt Udinese, Roma morst tegen Emanuelson

Juventus is niet te stoppen in de Serie A. De Oude Dame boekte zijn tiende zege op rij bij Udinese en verpestte daardoor de feestdag van de thuisclub. AS Roma en Lazio lieten weer eens punten liggen.

Udinese - Juventus 0-4
Het duel stond in het teken van de officiële opening van het volledig vernieuwde stadion van Udinese, maar direct na het eerste fluitsignaal was voor de gastheren gedaan met de feestelijkheden. Paulo Dybala opende in de vijftiende minuut de score met een prachtige vrije trap en de Argentijn was even later de aangever voor de 0-2 van Sami Khedira. Even later benutte Dybala een door Danilo veroorzaakte penalty. De Udinese-verdediger had rood gekregen voor zijn overtreding. Alex Sandro maakte er voor rust ook nog 0-4 van met een geplaatste inzet van buiten de zestien.

Na de pauze vond Juventus het wel prima en speelde het de wedstrijd op zijn gemakje uit. Door de zege zet Juventus zijn opmars voort. De Oude Dame stond na tien speeldagen nog twaalfde, maar staat na twintig speelronden tweede met nog maar twee punten achterstand op koploper Napoli. Udinese bivakkeert onderin de middenmoot.

AS Roma - Hellas Verona 1-1
Luciano Spalletti leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tijdens zijn rentree als hoofdtrainer van AS Roma. Hellas Verona, waar Urby Emanuelson in de basis stond, had dit seizoen namelijk nog geen duel gewonnen en staat daardoor al weken stijf onderaan in de Serie A. Kort nadat Edin Dzeko de lat had geraakt, opende Radja Nainggolan in de 41ste minuut de score voor Roma.

Verona kwam na rust verrassend langszij via Giampaolo Pazzini, die een strafschop benutte. Even eerder was een inzet van Ante Rebic op het aluminium gestrand. Van die tegentreffer herpakte Roma zich niet meer, waardoor het vijfde blijft en negen punten minder heeft dan koploper Napoli.

Bologna - Lazio 2-2
Het dit seizoen zeer matig presterende Lazio bakte er voor rust helemaal niets van op bezoek bij promovendus Bologna. De thuisclub nam via Emanuele Giaccherini en Mattia Destro binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong.

Daarmee leek Lazio af te stevenen op een kansloze nederlaag, maar een rode kaart voor Bologna-verdediger Adam Masina in de zeventigste minuut leidde een onverwachte comeback in van de gasten. Antonio Candreva benutte de door Masina veroorzaakte penalty à la Panenka en Senad Lulic maakte in de 77ste minuut de 2-2. Verder dan dat kwam Lazio niet, waardoor het op plek negen blijft steken met 28 punten.