Onhoudbare Higuaín leidt Napoli langs reuzendoder Sassuolo

Reacties

Napoli heeft zijn koppositie in de Serie A verstevigd. De Partenopei wonnen thuis met 3-1 van Sassuolo. Gonzalo Higuaín was opnieuw doorslaggevend.

Onhoudbare Higuaín leidt Napoli langs reuzendoder Sassuolo

Napoli kende een dramatische start, want de bal ging al in de tweede minuut op de penaltystip na een overtreding van Raúl Albiol op Nicola Sansone. Diego Falcinelli ontfermde zich over het buitenkansje: 0-1.

Zo lonkte een tweede stunt op rij voor Sassuolo, dat vorige week al met 0-1 had gewonnen bij Internazionale. De Neroverdi maken het topclubs dit seizoen zeer lastig, want zij wonnen ook al van Juventus (1-0) en Lazio (2-1), terwijl er op de eerste speeldag werd afgerekend met Napoli (2-1). Ook werd er een punt gepakt tegen AS Roma (2-2).

Napoli kreeg de reuzendoder echter klein. José Callejón maakte in de negentiende minuut van dichtbij de 1-1. Higuaín maakte op slag van rust de 2-1. Zijn inzet na een voorzet van Marek Hamsik was er een van dichtbij, maar de loopactie voorafgaand aan het doelpunt verried grote klasse. Het was alweer zijn negentiende goal van dit seizoen, waardoor hij nu al vaker heeft gescoord dan de gehele vorige jaargang. Daardoor lonken voor hem de nodige records.

Napoli had het in de tweede helft bijzonder lastig met Sassuolo, dat geen ontzag toonde voor de koploper en brutaal druk zette. Napoli voetbalde zich regelmatig knap onder die druk uit, maar doordat het naliet een derde doelpunt te maken bleef het lang billenknijpen voor trainer Maurizio Sarri. Wie anders dan Higuaín maakte aan alle twijfel een einde, want met een droge knal in de korte hoek maakte hij vlak voor tijd de 3-1 en alweer zijn twintigste van het seizoen.

Napoli vergroot zijn voorsprong op nummer twee Internazionale naar vier punten, maar Juventus kan op drie punten van de lijstaanvoerder komen als het zondag van Udinese wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.