Handanovic zit De Roon dwars met wereldredding

Internazionale heeft op bezoek bij het Atalanta Bergamo van Marten de Roon averij opgelopen in de titelrace: 1-1. De thuisclub maakte aanspraak op de zege, maar doelman Samir Handanovic vervulde een heldenrol namens de Milanezen.

Marten de Roon begon in de basis tijdens de streekderby en droeg bij aan de sterke start van zjin ploeg. Via Boukary Dramé en Jasmin Kurtic kreeg de thuisploeg al snel een paar behoorlijke kansen, maar Handanovic had twee keer een antwoord paraat. De voorsprong kregen de gastheren in de achttiende minuut alsnog. Jeison Murillo probeerde een pass van Dramé onschadelijk te maken, maar werkte de bal onbeholpen achter zijn eigen keeper. Vorige week tegen Sassuolo (0-1 nederlaag) was Murillo met een veroorzaakte penalty in de slotminuut ook al de schlemiel bij Inter.

Zeven minuten na het cadeautje van Murillo toonde Atalanta-verdediger Rafael Toloi zich van zijn genereuze kant. Hij promoveerde een voorzet van Mauro Icardi onhandig tot eigen doelpunt.

In de tweede helft was Atalanta wederom sterker dan Inter. Via Luca Cigarini kreeg de middenmoter een gigantische kans. De middenvelder kreeg de bal op drie meter van het Inter-doel voor zijn voeten, maar Handanovic voorkwam een treffer met een fenomenale reflex. Inter zette in extremis nog een slotoffensiefje in, maar verder dan een paar halve kansen kwamen de gasten niet. Daardoor eindigde het duel in 1-1.

Inter moet daardoor even pas op de plaats maken in de titelrace. Het staat met veertig punten tweede, maar kan nog gepasseerd worden door Fiorentina (38 punten), Juventus (39), terwijl koploper Napoli (41) zijn voorsprong kan vergroten. Atalanta staat elfde met 25 punten.