De ontsnapping van Fortaleza in tien beelden

Het Nederlands elftal plaatste zich zondag door een 2-1 overwinning op Mexico voor de kwartfinale van het WK. Voetbal International maakt aan de hand van tien beelden een verslag van het succes in Fortaleza. De beelden zijn afkomstig van VI Images.

In de hitte van Fortaleza staan de elftallen en de arbitrale leiding klaar voor de officiële plichtplegingen voor de derde achtste finale van dit WK.
Zoals aangekondigd maakt Paul Verhaegh zijn WK-debuut als vervanger van Daryl Janmaat. 'Ik hoop dat met Verhaegh het positiespel verbetert', zegt Louis van Gaal.
Voor Nigel de Jong is na negen minuten de wedstrijd al voorbij. Een liesblessure maakt een voortijdig einde aan zijn optreden. Bruno Martins Indi, terug van een lichte hersenschudding, maakt zijn entree.
Mexico is in de eerste helft gevaarlijk en kijkt met vragende ogen naar scheidsrechter Pedro Proença, als Hector Herrera in de mangel wordt genomen door Stefan de Vrij en Ron Vlaar. Tevergeefs.
Dat geldt ook voor Nederland. Arjen Robben claimt een strafschop. Rafael Márquez deelt een eerste tikje uit, Héctor Moreno doet de rest. Maar de Portugese arbiter wil van niets weten.
De zon mag dan schijnen in Forteleza, de donkere wolken pakken samen boven Oranje als Giovani Dos Santos kort na rust Mexico op voorsprong brengt.
Om een uitschakeling te voorkomen brengt Louis van Gaal een kwartier voor tijd zijn laatste troef. Reputaties tellen niet, aanvoerder Robin van Persie moet plaatsmaken voor Klaas-Jan Huntelaar.
Het wordt een droom voor <i>The Hunter</i> en Oranje. In de 88ste minuut is zijn assist voor de gelijkmaker van Wesley Sneijder het begin van de apotheose.
In blessuretijd volgt het &lt;i&gt;piece de resistance&lt;/i&gt; voor Huntelaar als hij uit een strafschop Nederland naar de kwartfinale schiet.
In blessuretijd volgt het <i>piece de resistance</i> voor Huntelaar als hij uit een strafschop Nederland naar de kwartfinale schiet.
Een knuffel van Van Gaal is een van de beloningen… Oranje blijft nog in Brazilië.