Sneijder: 'We zijn verdedigend echt heel erg goed'

Reacties

Wesley Sneijder is blij met de manier waarop Nederland ook zijn derde groepswedstrijd op dit WK heeft gewonnen. De middenvelder loofde de organisatie van Oranje na de 2-0 overwinning op Chili, al werd hij vaak overgeslagen door de lange ballen naar voren.

Sneijder: 'We zijn verdedigend echt heel erg goed'

'Je moet proberen geduld te bewaren, maar het ging moeizaam', reageerde Sneijder na de wedstrijd tegenover de NOS. 'We speelden te vaak de lange bal. Die Chilenen maakten het ons lastig, vooral op het middenveld. Daardoor moesten we stations overslaan, maar daar sloegen we wat in door. Maar uiteindelijk hadden wij in de eerste helft wél de beste mogelijkheden'

'Voor rust kregen we twee of drie goede kansen', vervolgde de middenvelder van Galatasaray. 'En dat terwijl de Chilenen voor de overwinning moesten gaan, waardoor wij in de tegenaanval veel gevaar konden stichten. De wedstrijd liep precies zoals we van tevoren wilden, we speelden heel georganiseerd. Vanuit de organisatie. We zijn verdedigend echt heel erg goed.'

Sneijder werd een kwartier voor tijd van het veld gehaald, maar daar had hij geen problemen mee. 'De pijp was ook wel leeg, ik ben al een dertiger! ik had ook een tikkie op mijn kuit gehad. Dus het was mooi geweest', stelde de 102-voudige international. 'En mijn vervanger deed het uitstekend', voegde Sneijder er met een glimlach aan toe.

Hij doelde daarmee op Leroy Fer, die kort na zijn entree de ban brak in São Paulo. In de 77ste minuut kopte de invaller uit een voorzet van Daryl Janmaat de openingstreffer tegen de touwen. In de extra speeltijd maakte de eveneens ingevallen Memphis Depay uit een vlot uitgevoerde counter 2-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.