Van Gaal kiest voor Kuijt, Lens en Wijnaldum

Reacties

Op het eerste oog stapt Louis van Gaal voor het WK-duel met Chili over op een 4-3-3 tactiek, maar waarschijnlijker is dat het systeem hetzelfde blijft met een andere personele invulling.

Van Gaal kiest voor Kuijt, Lens en Wijnaldum

De bondscoach heeft zijn basisploeg, deels gedwongen, op drie plaatsen gewijzigd in vergelijking met het duel met Australië (3-2). Jeremain Lens neemt de plaats in van de geschorste Robin van Persie als aanvalspartner van Arjen Robben.

De positie van de geblesseerde Bruno Martins Indi wordt tegen Chili ingevuld door Daley Blind, wiens rol als linksback bij Dirk Kuijt komt te liggen. De ervaren Katwijker mag dan als aanvaller te boek staan, zijn defensieve arbeid is het antwoord op de aanvalsdrang van de Chileense rechtsback Mauricio Isla.

Georginio Wijnaldum is het derde nieuwe gezicht in de basis van Oranje. De PSV’er komt op de plaats van Jonathan de Guzman, die vanwege een gele kaart ook op scherp staat. Met het oog op de achtste finales wordt het risico op een schorsing vermeden. De samenstelling van de basisploeg biedt Van Gaal de mogelijkheid zonder al te veel veranderingen over te gaan op een 4-3-3 systeem.

Voor Sneijder betekent een optreden tegen Chili dat hij Phillip Cocu voorbij gaat op de ranglijst van Oranje-internationals. De aanvallende middenvelder komt met 102 interlands op de vijfde plaats, waar Kuijt met zijn basisplaats in São Paulo op 99 interlands komt.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.