Oranje traint zonder De Jong en met Kuijt als linksvoor

Reacties

Het Nederlands elftal is zaterdagavond rond 23.00 uur Nederlandse tijd begonnen met een besloten training in São Paulo. Daar bereidt het zich voor op het laatste groepsduel van maandag, met Chili.

Oranje traint zonder De Jong en met Kuijt als linksvoor

De oefensessie, die niet toegankelijk is voor pers en publiek, wordt afgewerkt in het Estádio Municipal Paulo Machado de Carvalho, beter bekend als het Estádio do Pacaembu. Bruno Martins Indi, die tegen Australië een lichte hersenschudding opliep, is wel met Oranje meegereisd, maar traint apart van de groep. Ook Nigel de Jong, die kampt met lichte pijntjes, vermijdt elk risico.

Achter gesloten deuren trainde Van Gaal met een driemansvoorhoede die bestond uit Dirk Kuijt, Jeremain Lens en Arjen Robben. Daarin zou voor Kuijt een defensieve rol kunnen zijn weggelegd om de Chileense aanvalsdriften te beteugelen. Onduidelijk is of Van Gaal die variant maandagavond ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Het Nederlands elftal traint zondagmiddag om 12.15 uur Braziliaanse tijd vervolgens in de Arena de São Paulo, waar bijna 24 uur later de wedstrijd tegen Chili wordt gespeeld. Voorafgaand aan die afsluitende sessie is er een persconferentie met bondscoach Louis van Gaal en een speler van wie de naam nog niet bekend is gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.