Oranje weet vanavond exact waar het aan toe is

Reacties

Het is maandag 23 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Oranje weet vanavond exact waar het aan toe is

18.00 uur: Nederland - Chili
Voor ons is de wedstrijd in São Paulo uiteraard het belangrijkst. Nederland moet met Chili gaan uitvechten wie er groepswinnaar wordt in Groep B. Beide ploegen hebben zes punten na twee duels, maar omdat Oranje een beter doelsaldo heeft, heeft het aan een puntje genoeg om groepswinnaar te worden.

Die eerste plek in de poule kan nog wel eens van doorslaggevend belang zijn. De nummer één ontloopt in de achtste finale hoogstwaarschijnlijk gastland Brazilië en zou dan Mexico of Kroatië treffen. Ook in de kwartfinale zou de ploeg die in Groep B bovenaan eindigt een op papier makkelijkere tegenstander ontmoeten dan de nummer twee. Bondscoach Louis van Gaal wilde gisteren overigens nog niet vooruit lopen op mogelijke tegenstanders in volgende rondes.

18.00 uur: Australië - Spanje
Tegelijkertijd spelen in Curitiba Australië en Spanje tegen elkaar. Een duel om des keizers baard, want met nul punten uit twee duels kunnen beide ploegen na vanavond naar huis. Met name voor regerend wereldkampioen Spanje is dat een hard gelag: de ploeg werd vooraf door velen als een van de titelkandidaten gezien.

22.00 uur: Kameroen - Brazilië
Iets meer dan vier uur na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijden in de poule van Oranje, is vervolgens ook de beslissing gevallen in Groep A. Nederland weet dus vlak voor middernacht welke ploeg het gaat tegenkomen in de achtste finale.

Brazilië leidt de dans in deze groep op doelsaldo, terwijl Kameroen al uitgeschakeld is. De kans dat het gastland de poulefase als winnaar van Groep A afsluit lijkt groot, waardoor de Goddelijke Kanaries in de achtste finale waarschijnlijk zullen uitkomen tegen de nummer twee uit de poule van Oranje. Toch zet menigeen zijn vraagtekens bij het feit dat de beslissing in Groep B eerder valt dan in Groep A.

22.00 uur: Kroatië - Mexico
Kroatië en Mexico lijken in hun onderlinge duel in Brasília uit te moeten gaan maken wie er met Brazilië meegaat naar die tweede ronde. Mexico heeft vier punten, Kroatië drie. De Zuid-Amerikanen hebben dus aan een punt genoeg om door te gaan naar de laatste zestien, de Kroaten moeten winnen.

VI Oranje
Er is maandag vanwege Oranje maar één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de uitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Maandag zijn dit Jan Boskamp en Guus Meeuwis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.