De Jong overtuigd van treffer: 'Ik raakte hem echt'

Luuk de Jong maakte zaterdagavond een einde aan zijn doelpuntendroogte bij PSV. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag scoorde de spits - naar eigen zeggen - twee keer.

Afgelopen woensdag zat De Jong nog op de bank in het Champions League-duel met Atlético Madrid (2-0). Volgens de aanvaller kreeg hij rust. 'Maar ik hoop niet dat ik altijd rust nodig heb voordat ik scoor', grapte hij tegenover FOX Sports.

'De trainer heeft me duidelijk uitgelegd waarom ik niet begon. Het was een wedstrijd waarin we weinig kansen zouden krijgen. Het leek hem beter voor me om rust te pakken, mijn hoofd leeg te maken en in het weekend weer vol gas te geven.'

Dat bleek te hebben geholpen, want De Jong zorgde na rust voor twee treffers tegen ADO. Gastón Pereiro benutte in de eerste helft een strafschop. Even leek de 2-0 van De Jong via verdediger Tom Beugelsdijk in het doel te belanden. 'Maar ik raakte hem echt. De bal schampte mijn schouder. Gelukkig ging die tweede er ook in. Ik bleef altijd nuchter onder de situatie, maar natuurlijk ben ik opgelucht dat ik heb gescoord.'

Cocu
'Gewonnen, een penalty benut en de spits die twee keer gescoord heeft. Het was een mooie avond', vatte trainer Phillip Cocu samen. Vooral over de samenwerking tussen Santiago Arias en Oleksandr Zinchenko was de coach heel tevreden. 'Dat ging uitstekend. Het was ook onze bedoeling om via die kant bij ADO twijfels te laten ontstaan. Arias die er overheen komt, Zinchenko die tussen de linies speelt met passes en steekballetjes.'

De Oekraïense Manchester City-huurling kon Cocu in het bijzonder bekoren. 'Hij legt risico in zijn spel. Hij wil één keer raken en door bewegen. Soms gaat het mis, maar hij creëert en versnelt daar ook mee. Dat is een kwaliteit.'