PSV overwint twee trauma's met zege op ADO

PSV blijft in het spoor van Feyenoord en Ajax door een 3-1 zege op ADO Den Haag. De Brabanders rekenden af met hun penaltyprobleem en Luuk de Jong beëindigde zijn doelpuntendroogte.

PSV had dit seizoen vier penalty's gekregen en gemist, maar tegen ADO was het eindelijk raak vanaf elf meter. Gáston Pereiro, die aanlegde (foto) na een door hemzelf verdiende strafschop, plaatste de bal laag in de hoek.

In het restant van de eerste helft maakte PSV geen geweldige indruk. Daarmee trok de club de lijn van de afgelopen weken door. Met name in thuiswedstrijden kampten de Eindhovenaren met veel offensieve problemen. Op slag van rust zorgde Oleksandr Zinchenko voor een opleving, door Bart Ramselaar diep te sturen met een schitterende pass. De ex-speler van FC Utrecht kopte net over het doel.

Met die prachtige pass op Ramselaar gaf Zinchenko een voorproefje voor de tweede helft. In de vijftigste minuut gaf hij uit een corner namelijk de assist voor de 2-0 van Luuk de Jong, die de bal vallend met zijn rug binnenwerkte. Het was voor de PSV-spits zijn eerste doelpunt na 905 minuten van droogte. Vijf minuten later sloeg De Jong gelijk nog een keer toe. Na een schitterende pass van opnieuw Zinchenko nam hij de bal knap aan, om het leer vervolgens over doelman Ernestas Setkus te wippen.

ADO kwam uit het niets terug tot 3-1. Jeroen Zoet veroorzaakte een penalty door Gervane Kastaneer te vloeren, waarna Tom Beugelsdijk zich met succes over het buitenkansje ontfermde. Het leek slechts een doekje voor het groen-gele bloeden, maar in het laatste kwartier werd ADO sterker. Mike Havenaar kreeg in de 78ste minuut een reuzenkans, maar was genadig voor PSV door tegen de binnenkant van de paal te koppen.

Daardoor haalde PSV de eindstreep met de 3-1 voorsprong intact en blijft het in het spoor van Ajax en Feyenoord. De Brabanders hebben 29 punten, één minder dan de Amsterdammers en drie minder dan de Rotterdammers die zondag allebei nog in actie komen. ADO staat dertiende.