De Jong gaat 2,5 miljoen verdienen bij Galatasaray

Reacties

Nigel de Jong heeft voor twee jaar getekend bij Galatasaray. De 31-jarige middenvelder komt over van Los Angeles Galaxy uit de Verenigde Staten.

De Jong gaat 2,5 miljoen verdienen bij Galatasaray

Galatasaray is vanwege de beursnotering verplicht om alle details te melden, dus is duidelijk dat De Jong 2,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Bij meer dan 25 optredens in officiële wedstrijden komt daar een bonus van 250.000 bij. Ieder gepakt punt in de competitie levert hem tevens extra geld op.

De Jong komt bij de Turkse topclub twee oude bekenden tegen: Wesley Sneijder en hoofdtrainer Jan Olde Riekerink. Sneijder speelde in het Nederlands elftal en bij Ajax samen met The Terrier. Olde Riekerink was tussen 2000 en 2002 coach van Jong Ajax, waar De Jong destijds deel van uitmaakte. Bij Gala is ook Ryan Donk in dienst en fungeert Frans Hoek als keeperstrainer.

De 81-voudig international stond sinds februari van dit jaar op de loonlijst in Los Angeles, waar hij achttien competitieduels speelde. Daarvoor was hij drieëneenhalf seizoen actief bij AC Milan. Zijn nieuwe club Galatasaray, dat vorig seizoen slechts zesde eindigde in de Süper Lig, is momenteel de koploper. Cim Bom Bom pakte dit seizoen al de Turkse Super Cup door landskampioen Besiktas via strafschoppen te verslaan.

De Jong laat op de clubsite weten erg content te zijn met zijn overstap. 'Het is voor mij een groot pluspunt dat ik weer aan de slag ga met Olde Riekerink en Sneijder. Zij zullen mij veel informatie geven, waardoor ik me sneller kan aanpassen. Het doel is de landstitel. Ik ben erg fit en ik ben klaar om te spelen. Ik wil de geschiedenisboeken ingaan als een grote speler van Galatasaray.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.