Sneijder en Olde Riekerink halen opgelucht adem na late goal

Galatasaray heeft de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. De club van hoofdtrainer Jan Olde Riekerink pakte in eigen huis pas diep in de blessuretijd de zege op Karabükspor: 1-0.

Galatasaray won anderhalve week geleden nog de Turkse Super Cup door landskampioen Besiktas via strafschoppen te verslaan, nadat de wedstrijd na negentig minuten in 0-0 was geëindigd.

Net als in dat duel had Galatasaray maandagavond in Istanbul ook moeite met scoren. Met Wesley Sneijder, die de hele wedstrijd speelde, en Ryan Donk op de bank bleef de openingsgoal lang uit. Pas in de derde minuut van de extra tijd zorgde Eren Derdiyok voor de winnende treffer. De Zwitser van Turkse afkomst verschalkte met zijn kopbal goalie Ahmet Sahin: 1-0.

Na de eerste speelronde staan Olde Riekerink, Sneijder en Donk op een zesde plek. Komend weekend gaat Cim Bom Bom op bezoek bij Akhisar Belediyespor, dat ook de eerste competitiewedstrijd winnend afsloot met een 0-2 zege bij Kayserispor.