Sneijder: 'We hebben tot de laatste seconde gevochten'

Reacties

Het winnen van de Turkse Super Cup is voor Galatasaray slechts de start van een successeizoen, zo hopen Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder. Besiktas werd zaterdagavond na strafschoppen verslagen door de bekerwinnaar.

Sneijder: 'We hebben tot de laatste seconde gevochten'

In de reguliere speeltijd kwamen de topclubs niet tot scoren en in de verlenging hielden ze elkaar met 1-1 in evenwicht. Het was een zwaar duel, zo geeft Sneijder toe op de clubsite. 'Het was een moeilijke wedstrijd, maar zoals het hoort bij Galatasaray hebben we gevochten tot de laatste seconde. Ik had al het gevoel dat Fernando Muslera het goed ging doen in de strafschoppenserie', doelt de Nederlandse spelmaker op de heldenrol voor de Uruguayaanse doelman, die twee penalty's stopte.

Olde Riekerink zag het duel om de Super Cup allerminst als een veredelde oefenwedstrijd. Het is zijn tweede prijs als Galatasaray-trainer en dat telt. 'Ik ben erg blij. Voor mezelf, voor mijn team, voor de club en voor de fans. Om het seizoen goed te starten was deze wedstrijd erg belangrijk. Deze trofee is een cadeau voor onze supporters', aldus de Nederlandse trainer.

Mede dankzij de steun van de supporters kon Galatasaray volgens Olde Riekerink uiteindelijk het verschil maken. 'Waar we ook zijn, ze steunen ons altijd met veel passie. Het was een gebalanceerde wedstrijd, maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind.'

Galatasaray begint volgende week aan de Turkse competitie met een thuiswedstrijd tegen Karabukspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.