Galatasaray-transfer Tioté op losse schroeven na keuring

Reacties

Cheick Tioté ziet zijn transfer naar Galatasaray waarschijnlijk in het water vallen. Tijdens de medische keuring van de middenvelder van Newcastle United kwamen er knieproblemen aan het licht.

Galatasaray-transfer Tioté op losse schroeven na keuring

Galatasaray wil Tioté nog verder onderzoeken, waardoor de transfer nog altijd een kans van slagen heeft. Volgens Turkse media is die kans echter erg klein. Newcastle United had al een akkoord bereikt met de Turkse topclub, maar dreigt de Ivoriaanse international nu toch niet kwijt te raken.

In Enschede hoopt men ongetwijfeld dat Tioté alsnog naar Istanbul verhuist. Een transfer komt het financieel geplaagde FC Twente namelijk goed uit. Bij de verkoop van Tioté aan The Magpies in 2010 voor een kleine vier miljoen euro, bedongen de Tukkers immers een doorverkooppercentage van vijftien procent van de winst op de volgende transfer.

De dertigjarige Tioté staal al zes seizoenen onder contract bij Newcastle. In de afgelopen anderhalf jaar was hij geen vaste basisspeler meer bij de Engelse club, waar ook Vurnon Anita actief is. Tioté kwam eerder uit voor FC Twente, Roda JC Kerkrade en Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.