'De Grieken dachten zelfs dat er opzet in het spel was'

Door de brand in het AFAS Stadion van afgelopen donderdag heeft AZ een schadepost van enkele tonnen overgehouden aan de voorronde van de Europa League.

'De Grieken dachten zelfs dat er opzet in het spel was'

De return tegen Atromitos FC (0-2, na een 1-3 zege in Athene) moest na 59 minuten worden gestaakt nadat er kortsluiting was ontstaan in een elektriciteitscentrale op de vierde verdieping. Daardoor vielen ook de vier lichtmasten uit. Volgens de UEFA trof AZ geen blaam. 'De Grieken deden wel even heel opgewonden', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

'Ze dachten dat er opzet in het spel was. Alsof je dit zelf bedenkt... We hebben vijf minuten overlegd met de brandweer en de burgemeester en drie minuten met de UEFA. Daarna trad het ontruimingsplan in werking. Dat moet officieel binnen vijf minuten gebeuren, maar alles lukte in drie minuten. De UEFA heeft alles gezien en alles is redelijk rustig verlopen.'

Vrijdagmorgen speelden beide teams het duel uit en ontsnapte AZ aan uitschakeling. Na de bizarre donderdagavond was de opluchting dan ook groot. De Alkmaarders weten zich nu in elk geval verzekerd van circa tweeënhalf miljoen euro aan extra inkomsten uit de Europa League. 'Ik ben nog nooit zo blij geweest na een nederlaag', aldus Gerbrands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen