De CL-scenario's van woensdag: Sevilla wil af van EL-imago

Reacties

Veertien tickets voor de achtste finale in de Champions League zijn al verdeeld. Tijdens de laatste speelronde is vooral de situatie in Groep G en H nog interessant. Real Madrid en Borussia Dortmund strijden in Poule F om de groepswinst. Een overzicht van de uitgangssituatie.

De CL-scenario's van woensdag: Sevilla wil af van EL-imago

Groep E
In Groep E zijn de kaarten geschud als het gaat om de tickets voor de achtste finale in de Champions League. AS Monaco is bovendien al zeker van de groepswinst en houdt daarmee Bayer Leverkusen van zich af. Het in de Champions League reeds uitgeschakelde Tottenham Hotspur moet op Wembley een nederlaag tegen CSKA Moskou voorkomen om na de winterstop actief te zijn in de Europa League.

Programma:
Tottenham Hotspur - CSKA Moskou (20.45 uur)
Bayer Leverkusen - AS Monaco (20.45 uur)

Stand Groep E
AS Monaco* 5-11 (+5)
Bayer Leverkusen* 5-7 (+1)
Tottenham Hotspur 5-4 (-2)
CSKA Moskou 5-3 (-4)

Groep F
Real Madrid en Borussia Dortmund hebben zich in Groep F reeds geschaard onder de laatste zestien van het miljardenbal. Toch zijn de belangen bij het onderlinge duel in de Spaanse hoofdstad nog groot: Real legt alleen bij een overwinning beslag op de groepswinst. Voor De Koninklijke lonkt verder een evenaring van het clubrecord van de ploeg onder leiding van Leo Beenhakker. Bij het treffen tussen Legia Warschau en Sporting Lissabon staat een Europa League-ticket op het spel. De club van Bas Dost, Marvin Zeegelaar, Luc Castaignos en Douglas heeft aan een gelijkspel genoeg.

Programma:
Real Madrid - Borussia Dortmund (20.45 uur)
Legia Warschau - Sporting Lissabon (20.45 uur)

Stand Poule F
Borussia Dortmund * 5-13 (19-7)
Real Madrid * 5-11 (14-8)
Sporting Lissabon 5-3 (5-7)
Legia Warschau 5-1 (8-24)

Groep G
In Groep G is Leicester City als groepswinnaar al door en weet het puntloze Club Brugge al dat het Europese avontuur na maandagavond ophoudt. Alle aandacht kan dus uitgaan naar de strijd om plek twee tussen FC Porto (nu acht punten) en FC Kopenhagen (zes punten). Helaas komen beide clubs elkaar niet tegen in de afsluitende speelronde. Bij een gelijke stand bekert de Deense topclub door op basis van het betere onderling resultaat.

Programma:
FC Porto - Leicester City (20.45 uur)
Club Brugge - FC Kopenhagen (20.45 uur)

Stand Groep G
Leicester City* 5-13 (+6)
FC Porto 5-8 (+1)
FC Kopenhagen 5-6 (+3)
Club Brugge 5-0 (-10)

Groep H
Sevilla is onbedoeld nog altijd in de race voor een nieuwe Europa League-triomf. Als de ploeg van coach Jorge Sampaoli met twee goals verschil verliest van Olympique Lyon gaat de Franse club ten koste van Sevilla naar de laatste zestien. Juventus is in Groep H al zeker van overwintering op het hoogste niveau, terwijl Dinamo Zagreb zich na woensdag volledig kan concentreren op de verplichtingen in eigen land.

Programma:
Olympique Lyon - Sevilla (20.45 uur)
Juventus - Dinamo Zagreb (20.45 uur)

Stand Poule H
Juventus * 5-11 (9-2)
Sevilla 5-10 (7-3)
Olympique Lyon 5-7 (5-3)
Dinamo Zagreb 5-0 (0-13)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.