Groep A: Arsenal passeert PSG dankzij stunt Misidjan

Ludogorets heeft voor een sensatie gezorgd door in Parijs gelijk te spelen tegen Paris Saint-Germain. Arsenal profiteerde volop van die Franse misser en greep de winst in Groep A van de Champions League.

Paris Saint-Germain - Ludogorets 2-2
PSG verkeerde in aanloop naar het duel met de koploper van Bulgarije in een mini-crisis, maar de verwachting was desalniettemin dat de ploeg van trainer Unai Emery de tegenstand uit Oost-Europa geen schijn van kans zou geven.

Het liep even anders, want in de eerste helft zorgde Ludogorets voor een sensatie door met 0-1 de rust te halen. Het doelpunt was op naam gekomen van voormalig Willem II-speler Virgil Misidjan, die na dramatisch verdedigen van PSG koppend scoorde.

Het moment van de 0-1 van Virgil Misidjan.

Een kwartier na de pauze rechtte PSG middels een mooie omhaal van Edinson Cavani zijn rug, maar Ludogorets bleef verbazen. In de 69ste minuut zette Wanderson de Bulgaren weer op voorsprong na een fout van Marquinhos. Even eerder was Jody Lukoki ingevallen bij Ludogorets, dat de zege in extremis nog uit handen gaf door een goal van Ángel Di María. Het was voor PSG niet genoeg om de koppositie te veroveren.

FC Basel - Arsenal 1-4
In de veronderstelling dat PSG wel zou winnen van Ludogorets, begon Arsenal aan het duel met Basel met de wetenschap dat het waarschijnlijk als tweede zou eindigen in Groep A. Manager Arsène Wenger had daarom rust gegeven aan een aantal basiskrachten, waardoor er plek vrij kwam voor bijvoorbeeld Lucas Pérez.

De Spanjaard kwam afgelopen zomer voor twintig miljoen euro over van Deportivo La Coruña en speelde sindsdien pas 87 competitieminuten voor The Gunners, maar solliciteerde in Zwitserland naar een grotere rol. Hij opende de score in de achtste minuut op aangeven van Kieran Gibbs en maakte er acht minuten later in de rebound 0-2 van.

Kort na rust kreeg Pérez met een schot in de verre hoek zelfs een hattrick op zijn naam. Alex Iwobi tikte negen minuten na de pauze de 0-4 binnen, met dank aan een mooie pass van Mesut Özil. Via Seydou Doumbia deed Basel in de slotfase nog iets terug, maar het was slechts een pleister op een gapende Zwitserse wond.

Basel eindigt door de nederlaag als laatste in Groep A. Arsenal schuift door de stunt van Ludogorets op naar de eerste plaats, iets waar zelfs de meest optimistische Gunner voor vanavond niet van had durven dromen. PSG eindigt als tweede, waar Ludogorets verder gaat in de Europa League.