De Boer: 'Volwassen Bazoer is écht een groot talent'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is erg tevreden over de progressie die de naar Qatar meegereisde talenten Riechedly Bazoer en Robert Muric maken tijdens het trainingskamp. De Boer kondigde ook aan de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 van zaterdag serieus te benaderen. Hij zal maar weinig gaan wisselen.  

De Boer: 'Volwassen Bazoer is écht een groot talent'

Het betekent dat De Boer zijn basisploeg zo lang mogelijk wil laten staan. De reserves zullen vervolgens woensdag in actie komen tijdens een besloten oefenduel op De Toekomst tegen een nog nader te benoemen tegenstander. Ook maakte de coach van de Amsterdammers bekend dat Donny van de Beek en Abelhak Nouri kort na hun contractverlenging tegen Schalke niet bij de wedstrijdselectie zitten.

De Boer was eerder al lovend over de twee zeventienjarige talenten. Ditmaal was het de beurt aan twee achttienjarige beloften. 'Als ik één speler moet noemen die me hier heel erg opvalt is dat Riechedly Bazoer. Vorig seizoen bij Jong Ajax wilde hij overal tegelijk zijn op het veld, dat gebeurt nu niet meer. Dat is belangrijk op de positie van controlerende middenvelder. Hij is een betrouwbare speler geworden met volwassen spel. Hij is écht een groot talent.'

Ook Robert Muric laat volgens De Boer zien wat hij kan. 'Ik heb op het trainingskamp eindelijk de Muric gezien die we willen zien. Zeker de laatste drie dagen had hij acties met veel bravoure en slimme steekpasses', stelde de oud-internatonal over de Kroatische aanvaller. 'Bovendien wordt hij sterker, hij begint een kerel te worden. Alleen is de communicatie nog steeds een probleem.'

De Boer heeft daarom bij directeur voetbalzaken Marc Overmars het verzoek ingediend hulp in te schakelen, zodat Muric de taalbarrière overwint. Of de talentvolle aanvaller door zijn ontwikkeling wél bij de wedstrijdselectie tegen Schalke zit, in tegenstelling tot Van de Beek en Nouri, maakte De Boer niet bekend. Bazoer mag wel hopen op speelminuten tegen de Duitsers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.