Duarte mag weg bij Ajax, Ligeon en Becker mogelijk verhuurd

Reacties

Lerin Duarte mag per direct vertrekken bij Ajax, de middenvelder is overbodig. Daarnaast hebben de Amsterdammers besloten dat twee talenten in de winter verhuurd mogen worden.

Duarte mag weg bij Ajax, Ligeon en Becker mogelijk verhuurd

De technische leiding van Ajax heeft de selectie doorgelicht en diverse spelers mogen al dan niet tijdelijk uitzien naar een andere club. Nadat eerder Stefano Denswil en Lerin Duarte te horen kregen dat ze mogen vertrekken, hoopt Ajax Ruben Ligeon (22) en Sheraldo Becker (19) de tweede seizoenshelft op huurbasis onder te brengen bij een Eredivisieclub.

Ajax acht het voor de ontwikkeling van rechtsback Ligeon en vleugelaanvaller Becker beter als zij ervaring gaan opdoen op het hoogste niveau in Nederland. Het contract van Ligeon in Amsterdam loopt tot medio 2016, Becker verlengde zijn verbintenis afgelopen zomer tot 2017. Voor de huur van Becker hebben inmiddels vier Eredivisieclubs interesse getoond.

Denswil kreeg vorige week te horen dat hij per direct transfervrij mag vertrekken, behalve naar Feyenoord of PSV. De centrumverdediger kreeg een jaar geleden een contractaanbieding tot 2018, maar wilde eerst de situatie rond concurrent Niklas Moisander afwachten. Inmiddels heeft Ajax besloten Moisander aan zijn aflopende contract te houden. Duarte kwam vorig jaar over van Heracles Almelo en tekende bij Ajax tot medio 2017. Voor de middenvelder ziet Ajax zowel verkoop als verhuur als een optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.