Ajax hoeft Serero niet af te staan voor Afrika Cup

Reacties

Thulani Serero is de grote afwezige in de definitieve selectie van Zuid-Afrika voor het toernooi om de Afrika Cup van volgende maand. Dat bondscoach Shakes Mashaba geen beroep doet op de 24-jarige middenvelder is wel een meevaller voor Ajax.

Ajax hoeft Serero niet af te staan voor Afrika Cup

De Amsterdammers vreesden Serero te moeten missen bij de herstart van de Eredivisie op 16 januari tegen FC Groningen. Drie dagen later begint voor Bafana Bafana het continentale kampioenschap van Afrika met de groepswedstrijd tegen Algerije. Maar Serero is daar niet bij, waardoor hij ook in de competitieduels met Feyenoord, Vitesse en AZ kan meespelen.

Voor Serero zal het afvallen een tegenvaller zijn. De door trainer Frank de Boer tot controleur van Ajax gebombardeerde Zuid-Afrikaan maakte vorige maand nog de openingstreffer in het kwalificatieduel met Soedan (2-1), waarin het ticket voor het eindtoernooi werd veiliggesteld. Toch doet Mashaba nu geen beroep op de Ajacied.

De Boer zal blij zijn met het nieuws. De coach van de Amsterdammers was zich weliswaar al aan het voorbereiden op de afwezigheid van Serero door andere spelers als Jairo Riedewald speeltijd te geven op de positie van controlerende middenvelder. Maar juist sinds Serero daar speelde verloor Ajax geen wedstrijd meer in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.