Serero valt af voor Afrikaans Voetballer van het Jaar

Reacties

Thulani Serero heeft de laatste schifting voor de verkiezing van Afrikaans Voetballer van het Jaar niet overleefd. Pierre-Emerick Aubameyang, Vincent Enyeama, Asamoah Gyan en Ahmed Musa nemen het op tegen titelverdediger Yaya Touré.

Serero valt af voor Afrikaans Voetballer van het Jaar

Serero behoorde een maand geleden nog wel tot de 25 genomineerden, maar nu de Afrikaanse bond (CAF) die voorlopige lijst heeft teruggebracht tot vijf spelers ontbreekt de Ajax-middenvelder en international van Zuid-Afrika.

Manchester City-boegbeeld Touré – 2011, 2012 en 2013 al winnaar van de verkiezing – krijgt ditmaal concurrentie van de WK-gangers Enyeama (Nigeria/Lille), Musa (Nigeria/CSKA Moskou) en Gyan (Ghana/Al Ain). Ook Dortmund-spits Aubameyang maakt kans op de inviduele onderscheiding.

Op 8 januari wordt bij een gala in de Nigeriaanse hoofdstad de winnaar bekend gemaakt op basis van alle stemmen van de bondscoaches en technisch directeuren van alle Afrikaanse bonden. De BBC organiseert ook altijd een verkiezing, die is gebaseerd op de voorkeur van de fans. Deze is gewonnen door Yacine Brahimi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.