'Moisander moet blijven, Denswil mag per direct weg'

Reacties

Uit sportief oogpunt heeft Ajax besloten Niklas Moisander toch niet te laten vertrekken in de winterstop, zo meldt De Telegraaf. De Finse verdediger is dusdanig belangrijk dat een tussentijdse transfer in de winterstop er niet in zit. Het heeft grote gevolgen voor Stefano Denswil: hij mag per direct transfervrij vertrekken.

'Moisander moet blijven, Denswil mag per direct weg'

Op 29-jarige leeftijd wil Moisander nog één keer de stap naar het buitenland maken. Omdat zijn contract na dit seizoen afloopt leek een transfer in de winterstop de enige optie, maar daar hebben trainer Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars een stokje voor gestoken. Het tweetal kwam tot die conclusie na de 4-0 bekernederlaag tegen Vitesse, waarin Moisander aan de kant bleef.

Moisander laat aan De Telegraaf weten heel goed te kunnen leven met die beslissing. 'Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de leiding hiermee uitspreekt. Het komende half jaar zal ik er alles aan doen om met Ajax kampioen te worden en zo ver mogelijk te komen in de Europa League', aldus de aanvoerder van Ajax. Zijn zaakwaarnemer, Steinar Deitz, stelt dat er voldoende belangstelling was voor Moisander, maar de sportieve overwegingen van Ajax goed te begrijpen.

Denswil
Het besluit van De Boer en Overmars om Moisander aan zijn contract te houden gaat ten koste van Denswil. De 21-jarige verdediger was nooit in staat te concurreren met de Finse captain. 'Ajax kan door deze beslissing de optie om het contract van Stefano tot medio 2016 te verlengen niet lichten', zegt zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. 'Hij moest daarvoor een aantal wedstrijden in de basis spelen.'

Haatrecht werd door Overmars op de hoogte gesteld, nadat eerdere gesprekken over een nieuw contract waren vastgelopen. 'Omdat Stefano komende zomer transfervrij is, mag hij ook per direct gratis weg, met een doorverkooppercentage voor Ajax.' Denswil houdt zijn opties zelf open. 'Stefano's voorkeur gaat er in principe naar uit het seizoen af te maken in Amsterdam. Mocht hij zich alsnog in de basis spelen of Ajax van gedachten veranderen, dan kunnen we alsnog over een nieuwe verbintenis praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.