Moisander: 'Vorig seizoen heeft heel lang pijn gedaan'

Reacties

Als aanvoerder moet Niklas Moisander Ajax woensdagavond naar een Europa League-ticket leiden. De Fin neemt het met de Amsterdammers thuis op tegen APOEL Nicosia, maar baalt vooral van het mislopen van overwintering in de Champions League.

Moisander: 'Vorig seizoen heeft heel lang pijn gedaan'

De centrumverdediger geeft in gesprek met De Telegraaf toe dat hij bij zijn overstap van AZ in 2012 het geloof had dat Ajax potten kon gaan breken in Europa. Het kwam er nooit écht van. 'Hoewel ik nog steeds het gevoel heb dat het vorig seizoen had moeten gebeuren.' Ajax werd derde in een poule met Barcelona, AC Milan en Celtic, maar had kansen op meer.

In de laatste groepswedstrijd was het op bezoek in Italië de betere, maar door de 0-0 ging Milan door. 'We speelden toen een uur lang met een man meer tegen een AC Milan dat niet zo goed was', herinnert Moisander. 'Dat we toen uiteindelijk een doelpunt tekort kwamen, heeft heel lang pijn gedaan', treurt de Fin nu nog.

Woensdag verzekert Ajax zich met een punt tegen APOEL van een herstart in de Europa League, maar makkelijk wordt het volgens Moisander niet. 'Apoel heeft geen grote namen in de ploeg, maar wel jongens van rond de dertig jaar met de nodige ervaring.' Met name de Ierse spits Cillian Sheridan kan op de aandacht van de Ajax-captain rekenen. 'Een lange, slungelachtige spits met de nodige snelheid. Een echte Ier die voor iedere bal gaat. Ik was onder de indruk van hem.'

Voor Moisander betekent APOEL-thuis waarschijnlijk zijn laatste Europese duel voor Ajax. Zijn contract loopt na dit seizoen af, waardoor een transfer in januari lonkt. 'Een mooi afscheid op dat niveau', weet ook Moisander. 'Hoewel het natuurlijk een lastige situatie is. Ik ga in januari kijken. Ajax zal mij laten gaan als er wat komt, maar we moeten afwachten of er geïnteresseerde clubs zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.