Ajax-opponent APOEL is het Feyenoord van Cyprus

Reacties

APOEL Nicosia heeft vrijdag in de generale voor het uitduel met Ajax in Groep F van de Champions League (woensdag, 20.45 uur) zijn ijzersterke reeks in de Cypriotische competitie voortgezet. De regerend kampioen won met 1-0 bij Anorthosis Famagusta, waardoor het voor het zesde competitieduel op rij zonder tegentreffer bleef.

Ajax-opponent APOEL is het Feyenoord van Cyprus

De Griekse trainer Giorgios Donis bouwt dit seizoen nadrukkelijk op zijn verdedigende organisatie en is daarmee uitermate succesvol. In de eerste twaalf competitiewedstrijden bleef APOEL Nicosia ongeslagen (W9, G3) en incasseerde het slechts twee doelpunten. De laatste tegentreffer dateert van 6 oktober (2-1 winst bij Othellos).

Sindsdien hield APOEL zes wedstrijden op rij het doel schoon. In de landen uit de toptwintig van de UEFA-coëfficiëntenranglijst zette alleen het Roemeense Petrolul Ploiesti een langere reeks neer (zeven duels). Petrolul staat in de competitie echter slechts op een derde plaats en kreeg al negen tegentreffers in de competitie. In Nederland vindt APOEL in Feyenoord zijn evenknie. Kenneth Vermeer houdt daar nu al 554 minuten zijn doel schoon (zes duels, inclusief Europa League).

Minimalistisch
De compacte 4-4-2 formatie die Donis bij APOEL hanteert, brengt de club behalve defensief succes ook offensieve problemen. In twaalf competitiewedstrijden scoorde APOEL pas zeventien keer. In de Champions League - waar overigens alleen in het laatste duel met Barcelona (0-4) meer dan één tegentreffer werd geïncasseerd - konden de minimalistische Cyprioten zelfs pas één keer juichen.

Om de derde plaats te bereiken die recht geeft op Europa League-voetbal moet APOEL woensdag in Amsterdam winnen en dus minimaal één keer scoren. Dat wordt voor een club die in zijn laatste zes officiële wedstrijden slechts twee doelpunten maakte nog een lastige klus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.