Sigthórsson pas in 2015 terug door ingescheurde enkelband

Reacties

Ajax kan dit kalenderjaar niet meer beschikken over spits Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander kampt met een fors ingescheurde buitenste band van de linkerenkel.

Sigthórsson pas in 2015 terug door ingescheurde enkelband

In het thuisduel met Willem II (5-0) viel Sigthórsson vlak na zijn 1-0 uit na een harde tackle van Ali Messaoud. Daarbij klapte de enkel van de doelpuntenmaker volledig om, hij moest dan ook met een brancard van het veld gedragen worden. Ajax laat nu weten dat Sigthórsson drie tot vier weken uitgeschakeld is.

Hij mist daardoor het Champions League-duel met APOEL Nicosia van woensdag, alsmede de resterende competitiewedstrijden in 2014 (FC Utrecht-thuis en Excelsior-uit) en het bekerduel met Vitesse. Sigthórsson kwam dit seizoen in veertien competitiewedstrijden in actie en scoorde daarin vijf keer.

Hij heeft echter pittige concurrentie van de Pool Arek Milik, goed voor acht goals in negen wedstrijden. Milik zal tot de winterstop dus de eerste spits van Frank de Boer zijn. Het leek er sterk op dat Sigthórsson deze winter een transfer zou maken, de kans op een overstap wordt door de blessure een stukje kleiner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.