VI Live: laatste fluitsignaal in Dordrecht en Amsterdam

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: laatste fluitsignaal in Dordrecht en Amsterdam

En dat was het voor de VI Live van deze zaterdag. Zondag gaan we verder.

22.36 uur: AJAX BOEKT RUIME ZEGE MET SMET
Willem II is geen partij voor Ajax, dat met een 5-0 zege in het spoor blijft van PSV. Het uitvallen van Kolbeinn Sigthórsson is een smet op het succes in Amsterdam.

22.35 uur: FC DORDRECHT BUIGT OOK VOOR PSV (1-3)
Georginio Wijnaldum heeft PSV met twee treffers geholpen aan een magere maar logische overwinning op FC Dordrecht, dat de luxe van een voorsprong niet aankon.

22.00 uur: GENADEKLAP VOOR DORDT
Het is beslist aan de Krommedijk: Georginio Wijnaldum tikt van dichtbij de 1-3 binnen.

22.00 uur: MILIK LAAT KLAASSEN SCOREN
Daar is de 5-0! Arek Milik bereidt met een prachtige beweging de treffer van Davy Klaassen voor. De Ajax-middenvelder tikt bij de tweede paal eenvoudig binnen.

21.52 uur: EINDSTAND REAL MADRID - CELTA DE VIGO 3-0
Een hattrick van Cristiano Ronaldo maakt het verschil in Madrid.

21.41 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
FC Den Bosch – FC Eindhoven 0-0
De Graafschap – Jong FC Twente 6-3
FC Oss- Jong PSV 2-0
Helmond Sport – MVV Maastricht 3-2

21.35 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR – NAC BREDA 0-1
NAC Breda zorgde voor een verrassing door op bezoek bij SC Cambuur zijn eerste zege in tien competitiewedstrijden te boeken. De 0-1 overwinning is bovendien de eerste sinds de aanstelling van Eric Hellemons als trainer

21.31 uur: LUUK DE JONG DAN TOCH
Doelman Filip Kurto zit hem twee keer dwars, maar Luuk de Jong geeft dan toch op slag van rust FC Dordrecht een mentaal tikkie met de 1-2. Het is ook de ruststand.

21.29 uur: MILIK EIST DE AANDACHT OP
Kan het nog pijnlijker voor Kolbeinn Sigthórsson? Nadat de IJslandse spits in de zeventiende minuut is uitgevallen met een enkelblessure, is het Arek Milik die een hoofdrol opeist tegen Willem II. Na alweer de derde assist van Lucas Andersen maakt de Poolse spits op overtuigende wijze zijn tweede van de avond: 4-0.

21.19 uur: DEPAY MIST STRAFSCHOP
Funso Ojo maakt hands na een poging van Luuk de Jong. Scheidsrechter Dennis Higler is onverbiddelijk en wijst naar de stip. Maar Memphis Depay laat de uitgelezen kans liggen; hij schiet op de lat.

21.16 uur: VELTMAN VOERT DE SCORE OP
Willem II begon nog zo voortvarend aan het duel in De Arena, maar staat na een half uur al met 3-0 achter. Ditmaal stift Joël Veltman na een één-twee met Lasse Schöne knap raak: 3-0. Ajax combineert makkelijk, maar Willem II stelt daar ook bar weinig tegenover.

21.13 uur: ZEGE AJAX LIJKT NU AL IN VEILIGE HAVEN
Ajax staat in de omschakeling binnen een paar passes voor het doel van Willem II en Arek Milik rondt de vloeiend lopende aanval van de Amsterdammers af: 2-0. Opnieuw is Lucas Andersen de aangever.

21.06 uur: PSV STELT ORDE OP ZAKEN
FC Dordrecht is de voorsprong alweer kwijt. Georginio Wijnaldum profiteert van de vrijheid die hij krijgt; 1-1. Het is de twintigste Eredivisieploeg waartegen hij scoort.

21.04 uur: PECH VOOR SIGTHÓRSSON
Wat een pech voor Kolbeinn Sigthórsson! Nog geen minuut na zijn doelpunt gaat de IJslandse spits geblesseerd naar de grond na een overtreding van Ali Messoud. Sigthórsson moet per brancard van het veld en Arek Milik mag al na zeventien minuten invallen.

21.00 uur: SIGTHÓRSSON GRIJPT ZIJN KANS
Kolbeinn Sigthórsson grijpt zijn kans nu hij voor het eerst sinds een maand een basisplaats krijgt van trainer Frank de Boer. Hij schiet de bal na een pass van Lasse Schöne en doortikken van Lucas Andersen overtuigend langs Willem II-doelman Kostas Lamprou: 1-0.

20.50 uur: GOAL DORDRECHT!
De Krommedijk leeft op. Mart Lieder opent de score namens FC Dordrecht door uit de rebound PSV-goalie Jeroen Zoet te passeren. Wordt een droom werkelijkheid?

20.47 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - CELTA DE VIGO 1-0

20.45 uur: AJAX JAAGT OP VIERDE THUISZEGE OP RIJ
Met Kolbeinn Sigthórsson in de spits begint Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Amsterdammers kunnen hun vierde zege op rij in De Arena boeken.
Opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, Messaoud, Wuytens; Sahar, Armenteros, Bruno Andrade.

20.45 uur: AFTRAP FC DORDRECHT – PSV
De hekkensluiter ontvangt de koploper. Een logisch resultaat of kan FC Dordrecht tegen PSV stunten?
De opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Lima, Pisas; van Overeem, Van Haaren, Ojo, Koolwijk; Lieder, Ten Voorde.

20.30 uur: RUSTSTAND CAMBUUR - NAC BREDA 0-1
NAC Breda leidt op bezoek bij Cambuur dankzij een doelpunt van Erik Falkenburg.

20.24 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – BAYER LEVERKUSEN 1-0
Bayern boekt opnieuw een nipte 1-0 zege, met dit keer Bayer Leverkusen als slachtoffer. Frank Ribéry is de matchwinner.

20.24 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - EVERTON 1-0
Manchester City verkleint het gat tot koploper Chelsea naar drie punten door een 1-0 overwinning op Everton. De zorgen over Sergio Agüero overheersen echter bij de kampioen.

20.19 uur: EINDSTAND AZ - GO AHEAD EAGLES 2-0
AZ wint voor de vierde keer op rij in de Eredivisie en neemt de vierde plaats op de ranglijst over van FC Twente.

20.16 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - FEYENOORD 2-5
Feyenoord wint kinderlijk eenvoudig op bezoek bij buurman Excelsior.

20.12 uur: EIGEN DOELPUNT VAN BEEK
Het is een rare avond in Rotterdam. Met een eigen doelpunt brengt Sven van Beek de tussenstand op 2-5.

20.10 uur: GOAL NAC
NAC Breda leidt in Leeuwarden! Erik Falkenburg kopt de Bredanaars op voorsprong na een misverstand tussen Leonard Nienhuis en Etiënne Reijnen.

20.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - CELTA DE VIGO

19.56 uur: DOS SANTOS BESLIST WEDSTRIJD
Daar is de 2-0 voor AZ. Mickey van der Hart brengt knap redding op een schot van Matias Johansson, maar hij is kansloos als Dabney dos Santos vanaf twintig meter uithaalt.

19.54 uur: EINDSTAND AS ROMA - SASSUOLO 2-2
AS Roma pakt toch nog een punt tegen Sassuolo. Adem Ljajic maakt in de 92ste minuut de gelijkmaker.

19.52 uur: PSV START MET HENDRIX
PSV begint in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht zonder Andrés Guardado. Jorrit Hendrix is zijn vervanger op het middenveld.

De opstelling: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

19.47 uur: IMMERS VOERT DE MARGE OP
Ook in de tweede helft gaat het weer erg makkelijk voor Feyenoord. Na een voorzet van Jens Toornstra haalt Lex Immers vanaf de rand van het zestienmetergebied uit: 1-5. Excelsior is rijp voor de slacht.

19.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - NAC BREDA
Het dolende NAC Breda gaat in Leeuwarden op zoek naar een o zo welkome overwinning. Dat doen de Bredanaars met Erik Falkenburg als spits.
De opstellingen
Cambuur: Nienhuis; Mac-Intosh, Reijnen, Bijker, Vytas; El Makrini, Rusnák, Van de Streek; Schet, Ogbeche, Barto.
NAC: Ten Rouwelaar, De Roover, Swerts, Van der Weg, Amieux; Suk, De Kamps, Matic; Hooi, Falkenburg, Sarpong.

19.42 uur: HOOP EXCELSIOR IS GEVLOGEN
Excelsior mocht heel even hopen op een fraaie comeback, maar zes minuten na de 1-3 van Jeff Stans maakt Jens Toornstra er 1-4 van. Opnieuw ziet de Excelsior-verdediging er niet goed uit.

19.36 uur: STANS BEËINDIGT REEKS VERMEER
Jef Stans staat vogelvrij en kan vijf minuten na rust de 1-3 achter Kenneth Vermeer tikken. Daarmee komt de reeks zonder tegendoelpunt van Feyenoord, die al 43 dagen duurde, ten einde. De vraag is ook: brengt het de spanning terug op Woudestein?

19.31 uur: SIGTHÓRSSON IN DE SPITS
Voor het eerst sinds een maand heeft Ajax-trainer Frank de Boer Kolbeinn Sigthórsson een basisplaats gegeven. De IJslandse spits krijgt in de thuiswedstrijd tegen Willem II (20.45 uur) de voorkeur boven Arek Milik. Tegen Barcelona (5 november) stond Sigthórsson voor het laatst aan de aftrap.
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna

19.20 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – BAYER LEVERKUSEN 0-0
Met Leverkusen als de iets betere ploeg gaan de teams rusten zonder te hebben gescoord.

19.19 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY – EVERTON 1-0
City leidt halverwege tegen Everton door een benutte strafschop van Yaya Touré, al werpt het vroege uitvallen van Sergio Agüero een schaduw over de voorsprong van de thuisclub.

19.17 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR – FEYENOORD 0-3
De gedachten gingen voorafgaand aan de Rotterdamse derby nog terug naar 15 augustus 2010, toen Excelsior met Jordy Clasie in het elftal Feyenoord versloeg (3-2). Nu staat het halverwege al 3-0 voor de ploeg van Fred Rutten dankzij treffers van Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers.

19.16 uur: RUSTSTAND AZ - GO AHEAD EAGLES 1-0
Dankzij de treffer van Aron Jóhannsson leidt AZ halverwege met 1-0.

19.12 uur: STROOTMAN ERAF
Kevin Strootman wordt negen minuten na rust gewisseld door AS Roma-trainer Rudi Garcia. Roma staat thuis tegen Sassuolo voor een vrijwel onmogelijke opgave. Het staat 0-2 voor de gasten, terwijl de thuisclub door de rode kaart van Daniele De Rossi met tien man staat.

18.56 uur: IMMERS MAAKT DERDE TREFFER
Feyenoord heeft vandaag geen kind aan Excelsior. Het staat inmiddels 0-3 in Kralingen. Dit keer is het Lex Immers die scoort, nadat de verdedigers van Excelsior verzuimen in te grijpen.

18.54 uur: GOAL AZ
AZ komt op voorsprong. Aron Jóhannsson maakt het doelpunt.

18.47 uur: BOËTIUS VERDUBBELT MARGE
Feyenoord krijgt ook de tweede treffer van de avond in de schoot geworpen door Excelsior. Sander Fischer kopt terug op zijn doelman Gino Coutinho, maar Jean-Paul Boëtius kan onderscheppen en de 0-2 maken.

18.47 uur: RUSTSTAND AS ROMA - SASSUOLO 0-2
Twee doelpunten van Simone Zaza zorgen voor het verschil. De basisrentree van Kevin Strootman is vooralsnog geen succes voor AS Roma.

18.38 uur: AGÜERO IN TRANEN
Dat ziet er slecht uit. Sergio Agüero moet het duel Manchester City - Everton vanwege een blessure al na acht minuten staken en verlaat huilend het veld.

18.36 uur: KAZIM-RICHARDS STRAFT FOUT BRUINS AF
Voormalig Feyenoord-speler Luigi Bruins verspeelt de bal vlak voor het eigen strafschopgebied. Colin Kazim-Richards straft die fout genadeloos af, hij schiet raak via de binnenkant van de paal: 0-1.

18.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR – FEYENOORD
Boekt Feyenoord op bezoek bij stadgenoot Excelsior de zevende zege in acht competitieduels of verliest het net als in 2008 (2-1) en 2010 (3-2) in Kralingen?
De opstellingen:
Excelsior:
Coutinho; Bovenberg, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Bruins, Kruijs, Stans, Auassar; Botaka, Vermeulen.
Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

18.30 uur: AFTRAP AZ – GO AHEAD EAGLES
Steven Berghuis zit voor het eerst sinds 4 september weer bij de wedstrijdselectie van AZ, maar de buitenspeler begint op de bank.

De opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Haps; Gudelj, Dos Santos, Ortiz, Haye; Tankovic, Jóhannsson.
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüç; Lewis, Schalk, Reimerink.

18.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – BAYER LEVERKUSEN
Nummer vier Bayer Leverkusen is de veertiende ploeg in de Bundesliga die mag proberen Bayern München de eerste nederlaag toe te brengen. Arjen Robben zorgt voor de Nederlandse inbreng in de topper.

18.30 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – EVERTON
Opstelling City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy; Fernando, Touré; Navas, Nasri, Milner; Agüero.
Opstelling Everton: Howard; Hibbert, Distin, Jagielka, Baines; Coleman, Barry, Besic, Mirallas; Eto'o, Lukaku.

18.24 uur: EINDSTAND ALMERE CITY FC - FORTUNA SITTARD 3-1

18.18 uur: RENTREE STROOTMAN VERPEST
Het lijkt erop dat de terugkeer van Kevin Strootman in de basis van AS Roma verpest wordt door Sassuolo. Door toedoen van twee doelpunten van Simone Zaza, waarvan één na een verschrikkelijke blunder van Roma-doelman Morgan de Sanctis, staat het na achttien minuten 0-2.

18.08 uur: ZLATAN HAALT UIT
Boem! Wat een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic! De Zweede spits van Paris Saint-Germain knalt de bal zonder pardon langs de muur en FC Nantes-doelman Rémy Riou: 2-1.

18.00 uur: AFTRAP AS ROMA – SASSUOLO
Kevin Strootman staat voor het eerst in negen maanden in de basis bij AS Roma, waar Urby Emanuelson weer op de bank plaatsneemt.
Opstelling AS Roma: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Pjanic, De Rossi, Strootman; Iturbe, Destro, Ljajic

17.52 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Hull City – West Bromwich Albion 0-0
Liverpool – Sunderland 0-0
Queens Park Rangers – Burnley 2-0
Stoke City – Arsenal 3-2
Tottenham Hotspur – Crystal Palace 0-0

Leroy Fer draagt met een doelpunt bij aan de 2-0 thuiszege van Queens Park Rangers tegen Burnley. Stoke City stunt tegen Arsenal door met 3-2 te winnen. Voormalig Ajacied Bojan Krkic was een van de doelpuntenmakers bij de thuisclub.

17.48 uur: EINDSTAND ELCHE – ATLÉTICO MADRID 0-2
Atlético Madrid maakt uit tegen Elche geen fout. De doelpunten werden gemaakt door José Maria Giménez en Mario Mandzukic.

17.47 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - FC NANTES 1-1
Zlatan Ibrahimovic heeft de achterstand van Paris Saint-Germain tegen FC Nantes weggewerkt door de 1-1 te maken.

17.30 uur: OPSTELLINGEN EXCELSIOR - FEYENOORD
Er zijn geen verrassingen in de opstelling van Feyenoord in het uitduel met Excelsior. Zoals verwacht kiest trainer Fred Rutten voor Khalid Boulahrouz als rechtsback en behoudt linksbuiten Jean-Paul Boëtius zijn basisplaats.

De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Bruins, Kruijs, Stans, Auassar; Botaka, Vermeulen.
Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

17.26 uur: RAMSEY SLAAT TOE
En binnen een minuut na de 3-1 tekent maakt Aaron Ramsey de 3-2 voor The Gunners. Dit worden nog twintig spannende minuten.

17.25 uur: DOELPUNT ARSENAL
Wordt het toch nog spannend in Stoke? Santi Cazorla tekent vanaf de strafschopstip voor de 3-1 namens Arsenal.

17.18 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Hannover 96 - VfL Wolfsburg 1-3
1. FC Köln - FC Augsburg 1-2
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 3-2
VfB Stuttgart - Schalke 04 0-4
Paderborn - SC Freiburg 1-1

Bas Dost was als invaller belangrijk voor VfL Wolfsburg dat won bij Hannover 96: 1-3.

17.08 uur: PSG ACHTER
Een schitterende knal van Alejandro Bedoya zorgt voor een snelle voorsprong van FC Nantes bij regerend landskampioen Paris Saint-Germain.

17.08 uur: FER SCOORT OPNIEUW
Vorige week maakte Leroy Fer zijn eerste doelpunt voor Queens Park Rangers, maar nu is het opnieuw raak voor de Nederlandse middenvelder. In de thuiswedstrijd tegen Burnley zet hij zijn club op een 1-0 voorsprong.

17.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - FC NANTES
Zonder Gregory van der Wiel is Paris Saint-Germain begonnen aan het thuisduel met FC Nantes.

16.58 uur: DOST SCOORT
Een droominvalbeurt voor Bas Dost. De Nederlandse spits mag invallen bij VfL Wolfsburg en het is bij zijn tweede balcontact al raak. Hij kopt een voorzet van Ivan Perisic binnen en zet Wolfsburg daarmee op een 2-1 voorsprong bij Hannover 96. Het is zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

16.48 uur: HATTRICK CHOUPO-MOTING
Vorige week was het Klaas-Jan Huntelaar die drie keer scoorde voor Schalke 04, nu is het Eric Maxim Choupo-Moting die met zijn tweede kopbal van de middag een hattrick completeert tegen het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens: 0-4.

16.47 uur: RUSTSTAND ELCHE - ATLÉTICO MADRID 0-1

16.46 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Arsenal wordt vernederd door Stoke City. Op slag van rust komen The Potters op 3-0 via Jonathan Walters.
Hull City – West Bromwich Albion 0-0
Liverpool – Sunderland 0-0
Queens Park Rangers – Burnley 0-0
Stoke City – Arsenal 3-0
Tottenham Hotspur – Crystal Palace 0-0

16.34 uur: ARSENAL IN MINEUR
In de 35ste minuut maakt Stoke City de 2-0 tegen Arsenal. Bojan Krkic, de ex-Ajacied, verdubbelt de voorsprong voor The Potters, die via Peter Crouch al in de negentiende seconde de score hadden geopend.

16.17 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Hannover 96 - VfL Wolfsburg 1-1
1. FC Köln - FC Augsburg 1-0
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 1-1
VfB Stuttgart - Schalke 04 0-3
Paderborn - SC Freiburg 0-1

Schalke 04 lijkt uit tegen VfB Stuttgart simpel te gaan winnen. Twee doelpunten van Eric Maxim Choupo-Moting en een treffer van Max Meyer zorgen voor een 3-0 ruststand.

16.00 uur: AFTRAP ELCHE – ATLÉTICO MADRID
Lukt het Atlético Madrid om voor de vijfde keer op rij te winnen?

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Hull City – West Bromwich Albion
Liverpool – Sunderland
Queens Park Rangers – Burnley
Stoke City – Arsenal
Tottenham Hotspur – Crystal Palace

Twee Nederlanders aan de aftrap in Engeland. Leroy Fer ontvangt met Queens Park Rangers in een kelderduel Burnley. Erik Pieters neemt het thuis met Stoke City op tegen Arsenal.

15.53 uur: SLECHTE START STEVENS
VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens had zich waarschijnlijk wat anders voorgesteld van het wederzien met Schalke 04. Al in de 21ste minuut komt Schalke op een 3-0 voorsprong in Stuttgart, mede dankzij twee treffers van Eric Maxim Choupo-Moting.

LANDGENOTEN: Celtic heeft op bezoek bij Motherwell een 1-0 zege geboekt. Een doelpunt van Anthony Stokes in de zesde minuut maakte het verschil. Virgil van Dijk speelde de volledige wedstrijd, maar kwam in tegenstelling tot zijn vorige twee duels niet tot scoren. Spits John Guidetti had het vizier ook niet op scherp staan en hielp enkele goede mogelijkheden om zeep.

15.39 uur: EINDSTAND NEWCASTLE UNITED - CHELSEA 2-1
Het is afgelopen in Newcastle! Chelsea is zijn ongeslagen status kwijt. Newcastle United wint dankzij twee doelpunten van Papiss Cissé van de koploper in de Premier League. Een mooi succes voor rechtsback Daryl Janmaat.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Hannover 96 - VfL Wolfsburg
1. FC Köln - FC Augsburg
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC
VfB Stuttgart - Schalke 04
Paderborn - SC Freiburg

In de Bundesliga staan er vandaag twee confrontaties met een Nederlands tintje op het programma. Roel Brouwers – basisspeler van Borussia Mönchengladbach – neemt het thuis op tegen Hertha BSC, waar Roy Beerens in de basis staat en John Heitinga bankzitter is. VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens treft met Schalke 04 een oud-werkgever, waar met Klaas-Jan Huntelaar een landgenoot in de spits staat. Penaltyspecialist Paul Verhaegh is basisspeler bij FC Augsburg, dat uit tegen 1. FC Köln speelt.

15.26 uur: DROGBA MAAKT AANSLUITINGSTREFFER
Chelsea komt terug tot 2-1. Invaller Didier Drogba kopt binnen uit een vrije trap.

15.24 uur: NEWCASTLE UNITED MET TIEN MAN
Wordt het nog spannend? Steven Taylor krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Newcastle United met tien man een 2-0 voorsprong tegen Chelsea moet verdedigen.

15.21 uur: CISSÉ DOMPELT CHELSEA IN ROUW
Wat een gouden wissel van manager Alan Pardew van Newcastle United. Invaller Pappis Cissé maakt zijn tweede van de middag en lijkt koploper Chelsea zijn eerste nederlaag van dit seizoen toe te dienen.

15.00 uur: CISSÉ ZET CHELSEA OP ACHTERSTAND
Newcastle United komt via invaller Pappis Cissé op voorsprong. Chelsea heeft nog ruim een half uur om zijn ongeslagen status dit seizoen te behouden.

14.48 uur: KEEPERSPROBLEEM VOOR NEWCASTLE UNITED
Jak Alnwick maakt na rust zijn debuut voor Newcastle United, aangezien Rob Elliot geblesseerd is uitgevallen. Daardoor kan manager Alan Pardew niet over zijn eerste twee keepers beschikken. Tim Krul komt dit kalenderjaar namelijk waarschijnlijk ook niet meer in actie.

14.32 uur: RUSTSTAND NEWCASTLE UNITED - CHELSEA 0-0
Het is rust op St James' Park, waar Newcastle United en Chelsea zonder doelpunten de kleedkamers opzoeken. De bezoekers begonnen sterk, maar Newcastle kwam steeds beter in de wedstrijd. Oscar was met een omhaal het dichtst bij een treffer.

13.45 uur: AFTRAP NEWCASTLE UNITED - CHELSEA
Scheidsrechter Martin Atkinson heeft gefloten voor de aftrap op St James' Park. Newcastle United, dat in eigen huis alleen bij de start van het seizoen verloor van Manchester City (0-2) en de laatste drie thuisduels met 1-0 won, neemt het op tegen Chelsea. Gaan Janmaat & Co de koploper zijn eerste nederlaag van het seizoen toebrengen? In totaal is de club uit Londen al 23 officiële duels op rij ongeslagen.

13.30 uur: OPSTELLINGEN NEWCASTLE UNITED - CHELSEA
Over een kwartier gaat de vijftiende speelronde van de Premier League van start met het duel tussen Newcastle United en Chelsea. Aan de kant van de thuisclub start Daryl Janmaat, terwijl Vurnon Anita op de bank begint. Siem de Jong en Tim Krul ontbreken vanwege blessures. Bij Chelsea vervangt John Obi Mikel de geschorste Nemanja Matic.

Opstellingen:
Newcastle United: Elliot; Janmaat, Coloccini, S. Taylor, Dummett; Sissoko, Tiote, Colback; Ameobi, Perez, Cabella.
Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Mikel, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.