De Boer sleutelt niet aan succesformatie: De Jong in de spits

Ajax-trainer Frank de Boer houdt op bezoek bij NEC vast aan de formatie die woensdag Celtic in eigen huis met 1-0 versloeg in de Champions League. De coach van de Amsterdammers zag geen noodzaak zijn basiself aan te passen.

De Boer sleutelt niet aan succesformatie: De Jong in de spits

Dat houdt in dat de veel geroemde Joël Veltman, die ook zijn debuut zal maken in de Oranje-selectie, samen met Stefano Denswil het centrale duo achterin vormt. Niklas Moisander zit op de bank. De Boer kondigde aan dat de Fin niet zomaar zijn plaats terug zal krijgen nu hij weer fit is. Nicolai Boilesen is linksback, waardoor Daley Blind als controlerende middenvelder zal opereren. Thulani Serero en Davy Klaassen completeren het Amsterdamse middenrif.

Siem de Jong is de spits bij Ajax en zal vanaf de flanken worden ondersteund door Kolbeinn Sigthórsson (links) en de doelpuntenmaker van woensdag: Lasse Schöne.

Woensdag was Sigthórsson in de voorste linie de enige speler die overbleef ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse (1-0 verlies) van vorige week zaterdag. De Boer passeerde zijn toenmalige aanvalspartners Viktor Fischer en Lucas Andersen. Ook Christian Poulsen moest woensdag zijn basisplek inleveren. De aftrap in Nijmegen is om 14.30 uur.

De volledige opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen: Blind, Klaassen, Serero; Schöne, De Jong, Sigthórsson.

NEC: Johnsson; Vermijl, Cmovs, Breuer, Leiwakabessy; Pálsson, Koolwijk, Conboy; Jantscher, Higdon, Rieks

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen