Duel met NEC moet beroerde uitbalans van Ajax oppoetsen

● NEC staat laatste in de competitie met negen punten uit twaalf duels. Dit is de slechtste prestatie sinds het seizoen 1999/00, toen de Nijmegenaren zeven punten hadden.

Duel met NEC moet beroerde uitbalans van Ajax oppoetsen

● Ajax won dit seizoen nog géén competitiewedstrijd buiten De Arena. De ploeg van Frank de Boer verloor twee keer en speelde drie keer gelijk op vreemde bodem.

● Ajax won vijf seizoenen op rij in Nijmegen, vorig seizoen zelfs met 1-6.  Tegen geen enkele andere club heeft de ploeg momenteel zo’n goede uitreeks.

● NEC houdt al zestien thuisduels op rij niet de nul in de Eredivisie. Overigens scoorde de ploeg van Anton Janssen wel vier opeenvolgende thuiswedstrijden minimaal twee keer.

● NEC-clubtopscorer Michael Higdon maakte vier treffers in zijn laatste vijf duels en staat nu op zes doelpunten. De spits heeft nog twee goals nodig om de meest scorende Engelsman van de Eredivisie te worden sinds Michael Jeffrey er in 1997/98 acht voor Fortuna Sittard maakte.

● NEC bezit de meest gepasseerde defensie van de Eredivisie met 32 tegentreffers.

● Ajax heeft na de eerste twaalf speelronden twaalf verschillende doelpuntenmakers, samen met PEC Zwolle het meeste van alle clubs. Bij de hoofdstedelingen scoorden liefst acht spelers één keer.

● Ajax won voor het eerst dit seizoen drie duels op rij niet in de Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg vier keer achtereen niet wist te winnen was in de periode oktober-november 2012.

● In de vorige twee speelronden bleef Ajax zonder goals (RKC 0-0 en Vitesse 0-1). De Amsterdammers scoorden in november 2010 voor het laatst drie duels op rij niet.

● Jasper Cillessen en Lasse Schöne hebben een verleden bij NEC. Cillessen verdedigde in 34 duels het doel van de Nijmegenaren. Schöne speelde 107 duels en scoorde 24 keer.

● NEC kreeg in eigen huis dit seizoen de meeste treffers tegen van alle ploegen in de Eredivisie (achttien).

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen