De Boer over slordig Ajax: 'We verzuimen met 8-0 te winnen'

Frank de Boer was redelijk tevreden over het spel van Ajax, maar de trainer van de Amsterdamse ploeg baalde van de slordigheden in zijn elftal.

'We hebben redelijk goed gespeeld tegen een opportunistische tegenstander', oordeelde De Boer tegenover FOX Sports na de 4-0 zege op promovendus FC Dordrecht, dat het laatste half uur met tien man speelde na een rode kaart voor Josimar Lima. 'Dordrecht begon goed, maar daarna hadden wij de controle. Dordrecht moest steeds vaker aan de noodrem trekken. Gelukkig hebben we met Lasse Schöne een specialist in het nemen van vrije trappen.'

De Deense specialist schoot in de 65ste minuut een vrije trap binnen. 'Ik zei direct tegen mijn staf dat dit bijna honderd procent zeker een doelpunt was', verklapte De Boer. 'Het was een fantastische afstand en de bal lag een beetje schuin van het doel. Als Schöne hem over de muur schiet, dan zit hij erin. En dat deed hij.'

Toch zag De Boer nog genoeg verbeterpunten, zeker met het oog op de aanstaande confrontatie met Barcelona op woensdag. 'Er zijn momenten dat je een tegenstander helemaal zoek kan spelen, maar dan moeten de simpele passes goed zijn, zodat je het tempo kan verhogen. Daar waren sommige jongens vandaag nog te slordig in. Dat moet eruit, dan kun je uitlopen naar een 8-0 overwinning. Dat zou ook mooi zijn geweest voor het publiek.'

Boilesen
Linksback Nicolai Boilesen moest in de rust het veld verlaten. De Boer verklaarde dat hij last had van buikgriep. 'Hij was al ziek voor de wedstrijd. In de eerste helft zag ik hem witter en witter worden. In de rust zat hij er helemaal doorheen. Hij kon niet meer.'