De Boer legt druk bij Ajax: 'Ik denk dat wij favoriet zijn'

Volgens trainer Frank de Boer is Ajax favoriet voor de dubbele confrontatie met Red Bull Salzburg. De Amsterdammers werden maandag tijdens de loting voor de zestiende finales van de Europa League aan de Oostenrijkers gekoppeld.

De Boer legt druk bij Ajax: 'Ik denk dat wij favoriet zijn'

Salzburg liet in de groepsfase van de Europa League geen enkel punt liggen en staat in de Oostenrijkse Bundesliga ruim bovenaan. Toch legt De Boer de druk bij zijn eigen ploeg. 'Ik denk dat wij favoriet zijn', stelt de trainer op de clubsite van Ajax.

'Salzburg is een interessante tegenstander. Deze loting had zeker zwaarder gekund. Al staat Salzburg er wel heel goed voor; ze staan bijvoorbeeld strak bovenaan in de competitie. Maar we mogen Salzburg zeker niet onderschatten. We moeten volle bak er tegenaan', vervolgt De Boer. Ajax begint op 20 februari met een thuiswedstrijd tegen Salzburg, dat net als Tottenham Hotspur alle groepswedstrijden in de Europa League winnend afsloot. Een week daarna volgt het tweede duel in Salzburg.

Aanvoerder Siem de Jong weet in ieder geval nog niet precies wat de Amsterdammers moeten verwachten. 'Ik ken Red Bull Salzburg nog niet goed. Salzburg staat ruim bovenaan in de competitie, het zal dus wel een aardig team zijn. Ik heb Rasmus nog niet gesproken. Toen Rasmus en Leonardo daar nog speelden, volgde je het nieuws over die club natuurlijk wat meer', doelt hij op zijn oud-ploeggenoten Rasmus Lindgren en Leonardo.

Topploeg
Franz Schiemer, verdediger van de Oostenrijkers, baalt van de koppeling aan Ajax. 'Ajax is een topploeg. Het is een van de moeilijkste clubs die we konden treffen', zegt hij. 'Het is een klein voordeel dat we eerst uit spelen. Ik heb met Austria Wien een keer tegen Ajax gespeeld. Toen verloren we (3-0, red.). Ik heb dus een persoonlijke rekening te vereffenen.'

Ajax trof Salzburg in de jaren negentig ook al twee keer in Europees verband, destijds nog onder de naam Casino Salzburg. In het seizoen 1992-1993 was Ajax in de eerste ronde van de UEFA Cup over twee wedstrijden de sterkste (3-0 en 3-1 overwinning). Twee seizoenen later stonden de clubs tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Ajax won dat seizoen de Champions League, maar kwam tegen de Oostenrijkers niet verder dan twee gelijke spelen (0-0 en 1-1).

Mocht Ajax zich ten koste van de Oostenrijkers plaatsen voor de volgende ronde, dan treft de ploeg van trainer Frank de Boer het Israelische Maccabi Tel Aviv of het Zwitserse FC Basel. Een treffen met Maccabi Tel Aviv in de achtste finales zou pikant zijn voor de Amsterdammers, aangezien de zoon van Johan Cruijff (Jordi) daar technisch directeur is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen